Dětský nábytek do každého bytu

Tagy:  Dětský nábytek, místnost, pokoj, děti, postel, barvy, stěna

Sponzorované odkazy:

Dětský nábytek do každého bytu

Jistě jste obeznámeni s faktem, že děti rostou jako z vody. Oblečení je jim za chvíli malé, boty těsné a vy tak doslova vyhazujete peníze oknem. Bohužel se toto týká i daleko nákladnějších věcí jako je vybavení dětského pokoje, především nábytku, které nepatří k nejlevnějším. Dětský pokoj roste spolu s dítětem a postupem let prochází častými, někdy i velmi důkladnými proměnami. Proto byste měli dětský nábytek vždy co nejlépe přizpůsobit aktuálním požadavkům dětí. Vyvarujete se tak častým chybám v zařizování dětského pokoje. Menší děti potřebují větší prostor na hraní. Předškoláci by si již měli postupně zvykat na pracovní místo, kde si především kreslí, ale od první třídy zde již budou dělat první úkoly a učit se. Důležitá je proto také velikost, správná výška a umístění psacího stolu v místnosti, nejlépe blízko denního světla. Studentům přibývá učení a celkově potřebují více úložného prostoru. Starší děti již často vyžadují vlastní styl, který nejlépe vyhovuje jejich zájmům, sportovním aktivitám a podobně, neboť u nich dochází k utváření osobnosti.

Dětský nábytek lze vyrobit přímo na míru, autor: pekaroDětský nábytek lze vyrobit přímo na míru, autor: pekaro

Neutrální bílá

Nevíte-li jakou barvou vyzdobit pokoj vašeho budoucího přírůstku do rodiny, vsa'dte na klasiku v podobě bílé barvy. Bílí nábytek by se mohl zdát nepraktický, ale není tomu tak. Lakovaný nábytek ze dřeva je dobře omyvatelný a udržovatelný. Barvu zdí a doplňků pak slaďte do modra či růžova, dle pohlaví miminka. Výhodou neutrálního nábytku jsou také další roky, neboť vám vydrží několik let a stále bude vypadat dobře a poroste s dítětem.

Bílý nábytek je starou, dobrou klasikou, autor: aldoBílý nábytek je starou, dobrou klasikou, autor: aldo

Nesmrtelná stěna

Snad nesmrtelným hitem se stala nábytková stěna, není se čemu divit, jelikož je velice praktická, především v menších prostorách. Díky absenci mezer a zbytečných vzdáleností mezi jednotlivými kusy nábytků pojme velké množství oděvů, knih, učebnic a hraček. Pokud vaše díte vlastní menší pokoj, pořiďte mu stěnu, která pojme veškeré potřebné úložné prostory a navíc psací stůl. Vaší ratolesti tak zbyde spousta místa na hraní.

Stěna je ideální volbou jak ušetřit prostor, autor: aldoStěna je ideální volbou jak ušetřit prostor, autor: aldo

V hlavní roli barvy

Barvy jsou samozřejmě ústřední prvek při tvorbě pokoje, neboť charakterizují celkový vzhled místnosti a zároveň ji dodávají na útulnosti. Pro chlapce je ideální kombinace zelené, modré či šedé barvy, dívky si oblíbily nejvíce růžovou, fialovou, v pokročilejším věku pak červenou.

Barvy jsou ústředním prvkem místnosti, autor: pekanoBarvy jsou ústředním prvkem místnosti, autor: pekano

Článek Dětský nábytek do každého bytu byl publikován 24. dubna 2012 v 15.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...