Dětské hřiště na zahradě aneb domečky, skluzavky, pískoviště, prolézačky - ráj pro děti

Tagy:  dětské hřiště, pískoviště, skluzavka, domeček

Sponzorované odkazy:

Dětské hřiště na zahradě aneb domečky, skluzavky, pískoviště, prolézačky - ráj pro děti

Také občas vzpomínáte na dobu, kdy jste byli ještě malí? Život byl jednou velkou nikdy nekončící hrou. Šli jsme z role do role a fantazie pracovala na plné obrátky. Děti často touží být dospělými a když vyrostou, touží být aspoň na chvíli zase dětmi. Dětské hry hrají zásadní roli při utváření charakteru dítěte a ovlivňují jeho pozdější zájmy, koníčky, ale třeba i výběr budoucího povolání.

zdroj:hristedetske.czzdroj:hristedetske.cz

Napodobování dospělých

K oblíbeným hrám patří napodobování činností rodičů a dospělých, které kolem sebe dítě vidí. Takže hra na maminku a na tatínka ve vlastním domečku je jedním z nejčastějších způsobů zábavy. Současný trh s venkovními hračkami nabízí majitelům zahrad dětské domečky ze dřeva, z plastu, se zařízením a doplňky i bez nich. Na dřevěném pískovišti, které je nezbytnou součástí dětského koutku, se pak uvaří nějaká ta dobrota, nebo se postaví neuvěřitelné stavby, hrady, mosty, tunely…

zdroj:hristedetske.czzdroj:hristedetske.cz

Zdravý pohyb na čerstvém vzduchu

Pro děti je nesmírně důležitý pohyb a pro pohyb na čerstvém vzduchu obzvlášť platí, že je dětem prospěšný a zvyšuje jejich odolnost a otužilost. Je tedy vhodné při zařizování dětského koutku pomýšlet i na nějakou tu prolézačku, žebřík, stěnu na lezení, lana na šplhání a samozřejmě skluzavku, po které se malí šplhavci dostanou bezpečně zase dolů. Nabídka nejrůznějších sestav těchto zahradních doplňků v různých cenových relacích je opravdu přepestrá. Můžeme vybírat podle našich konkrétních kritérií a požadavků. Na prvním místě by však měla být bezpečnost malých uživatelů. Takže bychom měli vybírat z kvalitních, bezpečných a trvanlivých materiálů, dbát na bezpečné spoje jednotlivých komponentů, trvanlivost plastových a lanových součástí, stupátek a různých bezpečnostních prvků, jako jsou např. ochranné pěnové rohy, doskočiště apod. A když dětem dopřejete i nějakou tu houpačku a trampolínu navíc, jistě budou nadšené.

Instalace dětského koutku na zahradu vyláká vaše ratolesti na čerstvý vzduch, takže skvěle spojíte příjemné s užitečným. Děti se proběhnou na zdravém vzduchu a zároveň si bohatě vyhrají.

Článek Dětské hřiště na zahradě aneb domečky, skluzavky, pískoviště, prolézačky - ráj pro děti byl publikován 23. dubna 2012 v 00.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...