Keramické misky - dekorace či praktický doplněk kuchyně

Tagy:  Keramické misky, dekorace, doplněk, kuchyň, vybavení

Sponzorované odkazy:

Keramické misky -  dekorace či praktický doplněk kuchyně

Možná žijete v domnění, že k nejmodernějšímu vybavení byti nejlépe odpovídá skleněné nádobí futuristických tvarů a nepraktických velikostí. Není tomu tak. Keramické výrobky, ať už mluvíme o klasických talířích, miskách, dózách či vázách, patří stále na tradiční kuchyňký stůl a je takřka nejoblíbenějším a neojvyhledávanějším sortimentem nejrůznějších domácností.

Jako ze školy

Jistě si pamatujete doby, kdy jste s nadšením navštěvovali kroužky keramiky a ruční tvorby. Výrobky byly neopracované a díky dětské motorice mnohdy křivé, avšak jak se říká, v jednoduchosti je krása a proto se trend těchto výrobků promítnul i na prodejní pulty. Pořiďte si soupravu nádobí bez glazury a vybavte jím svůj byt. Rázem získáte originální a nezaměnitelný doplněk.

Čína

Potrpíte-li si na orientální a nebo čínskou kuchyni a hůlky vám nikdy nejsou cizí. Poohlédněte se po praktickém nádobí na přípravu sushi a podobných pokrmí, které bude plnit nejenom funkci potravinářskou, ale také dekorativní.

Keramická miska pro přípravu sushi, autor: masvellKeramická miska pro přípravu sushi, autor: masvell

Luxus

Luxus jde obvykle ruku v ruce s jednoduchostí a určitou elegancí. Pokud jste zastáncem tohoto druhu nádobí, pořiďte si sadu bílých misek na černém podkladu, které do sebe krásně zapadají a představují tak jakýsi obrazec. Můžete je použít jako bytový doplněk či misky na oříšky a jiné pochutiny.

Elegantní a luxusní keramické misky, autor: juliano rapeliElegantní a luxusní keramické misky, autor: juliano rapeli

Ozdobné

Čistě ozdobnou funkci zastávají misky s vyřezávaným motivem. Můžete je dozdobit sušenými květy, svíčkou a nebo jinou barevnou dekorací. Na jídlo jsou však nepraktické.

Dekorativní misky se zdobením, autor: antalinoDekorativní misky se zdobením, autor: antalino

Jako od babičky

Naše babičky si mnohdy potrpěly na skladování nejrůznějších bylinek a nebo sušených hub. Pokud chcete zavzpomínat na doby minulé a do svého domova vnést kouzlo domácí stravy, pořiďte si keramické misky hnědých barev s klasickým psaným nápisemurčité suroviny, díky kterému budete vždy vědět, kam sáhnout.

Klasické keramiské misky s popisky, autor: sawyKlasické keramiské misky s popisky, autor: sawy

Na vaření

Téměř každý z nás miluje zapečené pokrmy všeho druhu, které se nejlépe připravují v klasických zapékacích miskách. Můžete je zakoupit v trendy barvách, jako je červené či fialová, které krásně prozáří váš interiér. Pro přípravu omáček je ideální keramická zapékací miska s víkem.

zapékací miska na pokrmy, autor: H&Czapékací miska na pokrmy, autor: H&C

Článek Keramické misky - dekorace či praktický doplněk kuchyně byl publikován 26. března 2012 v 16.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...