Retro lampy – vraťte se do dob minulých

Tagy:  Retro lampa, moderní design, stojací lampa, futuristická lampa, komunismus, barvy, trendy barvy, moderní odstíny, kovová lampa, retro lampa, nábytek, doplňky

Sponzorované odkazy:

Retro lampy – vraťte se do dob minulých

Trendem posledních let je jakýsi návrat do minulosti, do dob našich babiček či prababiček. Designéři moderních bytů se mnohdy inspirují takzvaným retro stylem, díky kterému vdechnou studenému bytu život a každou místnost promění v jedinečný a nezaměnitelný pokoj. Retro hodiny se staly již takovou klasikou a objevit je můžete v leckterém obchodě s doplňky, ale retro lampy a lustry jsou novinkou, která nadchne nejednoho milovníka starožitností a dnešní architektury. Ozvláštněte vaši ložnici, dětský pokoj, obývací pokoj a nebo třeba koupelnu o jedinečné a inovativní retro lampy.

Moderní příbyek je díky retro lampám hned osobitější, autor: ap designModerní příbyek je díky retro lampám hned osobitější, autor: ap design

Z dob komunismu

I když na doby socialismu a drsného komunismu vzpomíná málokdo, zkuste si vybavit některé doplňky, které by se svou jednoduchostí a nevšední barvou hodily do jakéhokoliv příbytku 21. století. Například jemná, retro lampa oválných a oblých tvarů je typická svou nevšední oranžovou barvou, která si však v letošním roce opět buduje své místo na výslunní.

Retro moderní lampa jako z dob komunismu, autor: casadiniRetro moderní lampa jako z dob komunismu, autor: casadini

Stojací

Stojací lampy nejsou samozřejmě žádnou novinkou, ani retro prvkem, avšak klasický kuželový vršek netypické nachové barvy v kombinaci s ,,trojnožkou“ nemalých rozměrů se rázem stává jedinečným doplňkem a kouskem, který bude obdivovat nejedna návštěva. Pokud nejste fanouškem tmavých barev, pořiďte si tuto stojací lampu ve světlých odstínech.

Stojací retro lampa s nachovým kloboučkem, autor: max radiniStojací retro lampa s nachovým kloboučkem, autor: max radini

Futuristická

Jistě jste se setkaly s kusy nábytku, se sedačkami či s hodinami, které byste neoznačili jinak, než za futuristické, neboť vám připomínají vybavení lodi Star Treck. Lampy jako z budoucnosti se těší oblibě především u mladých párů či dětí, které si touto dekorací chtějí zkrášlit garsoniéru či dětský pokoj. Retro lampa je sice menších rozměrů, avšak přesto působí dominantně a nezaměnitelně.

Retro lampa ve výrazné červené barvě, autor: casadiniRetro lampa ve výrazné červené barvě, autor: casadini

Kovová

Kov je materiálem, který moderní domácnosti zkrátka není nikdy cizí. V kuchyni se s kovovým náčiním a elektrospotřebiči setkáte dennodenně, tak proč nevpustit tuto kombinaci také do ostatních místností. Pořiďte si velice originální a ultraretro kovovou stojací lampu, jenž se rázem stane ústředním motivem pokoje.

Kovová retro lampa se hodí prakticky do každé místnosti, autor: casadiniKovová retro lampa se hodí prakticky do každé místnosti, autor: casadini

Článek Retro lampy – vraťte se do dob minulých byl publikován 20. března 2012 v 15.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...