Krbová kamna – přírodní teplo v jedinečném designu

Tagy:  Krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, teplo, topení, vytápění

Krbová kamna – přírodní teplo v jedinečném designu

Teplo jde ruku v ruce s příjemným prostředím, jenž se snažíme vybudovat ve svém obydlí. Každý z nás touží po moderním nábytku, exkluzivních závěsech a té nejpohodlnější sedací soupravě. Kuchyň vybavíme prvotřídními spotřebiči z nerezu a ložnici útulně vymalujeme a vyzdobíme ji vonnými svíčkami pro strávení krásných večerů ve dvou. Aby však náš domov byl ideální a naprosto dokonalý, musíme jej nejenom pravidelně uklízet, ale také mu zajistit dostatečné teplo, díky kterému se náš luxusní byt či dřevěná roubenka stane tím pravým nefalšovaným domovem.

Krbová kamna jsou skvělým doplňkem obývacího pokoje, autor: hardsoreKrbová kamna jsou skvělým doplňkem obývacího pokoje, autor: hardsore

V dnešním 21. století se vám nabízí hned několik atraktivních variant, jak své zázemí ,,zahřát“, záleží pouze na vás, kterou upřednostníte. Ústřední topení je jakousi klasikou již z dob komunismu, lze ho nainstalovat do každé místnosti včetně koupelny a toalety. Místnost sice protopí, avšak nepůsobí zrovna estetickým dojmem, ba naopak, dokáže místnosti ubrat na její kráse. Takřka stejně jsou na tom i elektrické přímotopy, i když pracují dle vašich pokynů, nejsou příliš půvabným doplňkem místnosti. Tyto druhy topného zařízení se proto nejlépe vyjímají v kancelářských prostorách a nebo v zákrytu nábytku, jako je například postel.

Futuristická krbová kamna s výměníkem, autor: resenterFuturistická krbová kamna s výměníkem, autor: resenter

Topte vkusně a moderně

Zapomeňte na nevzhledná a staromódní topení a raději si pořiďte kvalitní krbová kamna, jenž místnost zaplní přirozeným přírodním teplem s vůní dřeva. Nejlépe se vyjímají v obývacím pokoji či ve společenské místnosti, vybrat si můžete ze široké nabídky druhů, jenž budou skvěle zapadat do celkového designu vaší místnosti. Možná jste dlouhá léta žili v domnění, že krbová kamna jsou zařízení, jenž ,,zruinují“ váš účet, je tedy na čase toho nepravdivé tvrzení vyvrátit. Můžete je zaprvé použít jako hlavní zdroj vytápění a díky spolehlivým rozvodům tak vytopit i zbytek místností jako je ložnice či dětský pokoj a nebo kamna využijte jako zdroj dotápění. Pokud se rozhodujete, jestli svůj přepychový obývací pokoj vyzdobit krbovými kamny a nebo krbem, téměř všechna pozitiva ohledně funkčnosti slavnostně posbírají právě krbová kamna. Zatímco tepelná účinnost klasického otevřeného krbu je zhruba 15 %, kamna na dřevo mohou dosáhnout až 85 %. Je tedy jasné, že zatímco krb působí spíše jako příjemná dekorace, krbová kamna se pyšní kromě jedinečného vzhledu i praktičností. Chcete-li opravdu ušetřit a zároveň si den co den dopřávat teplo ohnivého žáru, pořiďte si krbová kamna s výměníkem, jenž šetří palivo i celkové náklady na vytápění. Podle výkonu a typu mohou krbová kamna s teplovodním výměníkem sloužit jako pomocný či hlavní zdroj tepla pro vytápění nebo temperování celých rodinných domů, chat, chalup nebo i zimních zahrad.

Krbová kamna vytopí místnost příjemným přírodním teplem, autor:choakimbarnesKrbová kamna vytopí místnost příjemným přírodním teplem, autor:choakimbarnes

Článek Krbová kamna – přírodní teplo v jedinečném designu byl publikován 20. prosince 2011 v 16.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...