Dekorační panenky s levandulí

Tagy:  Panenka, látková panenka, levandule, levandulová panenka, panenka s levandulí, dekorace, ozdoba, výzdoba, dekorace bytu, bylinky, sušené bylinky

Sponzorované odkazy:

Dekorační panenky s levandulí

Dekorací v interiéru není nikdo dost, obzvláště pak v letních měsících, kdy nám příroda naděluje neskýtané možnosti.

Látkové panenky jsou nejen úžasnou hračkou pro ty nejmenší z nás, ale také pro výzdoba a potěšení těch větších. Panenky mohou totiž velmi vkusně plnit v interiéru stránku dekorační či estetickou, v některých případech poskytují i „služby doplňkové“.

V našem případě je řeč o levandulových panenkách, které si lze prohlédnout v obchůdku na adrese: http://www.fler.cz/lendule. Buclaté panenky v tomto případě plní funkci estetickou i ozdravnou, jelikož je lze použít i jako aromaterapii. Panenky jsou plněny květem sušené levandule, která krásně provoní šatní skříň a zároveň odpuzuje moly.

Levandulové panenky dále slouží jako** účinný pomocník při špatném usínání, nervozitě, bolestech hlavy a závratích. Levandulová panenka může být velmi vkusnou ozdobou každého interiéru, nehledě na stylu a vybavení. **Posadit ji lze téměř kamkoliv, její nádherná vůně nás tak bude provázet po celý den i noc.

Pokud jste trošičku zruční, můžete si levandulovou panenku ušít sami, návod přikládám níže:

K tvorbě bylinkové panenky potřebujeme látku velikosti cca 25 cm x 25 cm, sušenou levanduli, vatu, vatovou kuličku, štětec, barvy, černou fixu, uháčkovaný klobouček, lepící pistolku a gumičku s mašlí.

Do látky vložíme bylinky s vatou a svážeme mašlí, zbývající růžky k sobě přilepíme nebo přišijeme. Vatovou kuličku nabarvíme tělovou barvou a namalujeme obličej. Připevníme ji ke špejli a přilepíme na tělíčko. Háčkovaným kloboučkem protáhneme gumičku a přilepíme k hlavičce, ke které připevníme části šatiček.

Panenky mohou být plněné i jinými bylinkami, s jiným léčebným významem. Mohou v interiéru dotvářet příjemnou atmosféru jak vůní i látkou, ze které jsou vytvořené.

voňavé i esteticky příjemnévoňavé i esteticky příjemné
100% ruční práce100% ruční práce

Zdroj a foto: http://www.fler.cz/lendule

Článek Dekorační panenky s levandulí byl publikován 11. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...