Jídlo hrou aneb stylové příbory

Tagy:  příbor, příbory, nádobí, lžička, vidlička, lžíce, nůž, jídelní nůž, dekorace, design, designové nádobí, fimo, hmota fimo, stolování, gastronomie, stravování

Sponzorované odkazy:

Jídlo hrou aneb stylové příbory

Taky si vzpomínáte na dobu, kdy vrcholem designu u jídelního stolu byly stainless příbory Made in Czechoslovakia se symetrickou kosočtvercovou rytinou? V odvážnějších domácnostech se objevovaly tzv. rozkládačky, jedlo se příborem zdobeným rytinou „Jednota“ nebo „Hotely a restaurace“ a servírovalo na talířích „Hotel Dukla“. Před kreativitou těchto reklamních předmětů dnes bledne kdekterý marketingový démon…

Dneska už jsme o kousek dál… V samoobsluze už nestačí drátěný košík, který leckdy dokázal důmyslně propíchnout sáček s mlékem, které pak kapalo celou cestu až domů. Stejně tak u stolu už chceme jíst jen pomocí kvalitních příborů pyšnící se titulem Made in Sweden. Ale řekněme si upřímně, že příbor ve svém historickém vývoji nedoznal větších ergonomických a vlastně ani designových změn.

Co s tím? Je vůbec možné tak obyčejnou věc jako je příbor nějak ozvláštnit a udělat dětem (nebo i dospělým) z jídla zážitek?

Díky obchodu http://www.fler.cz/kakou můžete mít na příboru prakticky cokoli – vláček, safari, zvířátka ze statku, z louky, moře… Nastávající novomanželé uvítají příbor s ozdobou postaviček nevěsty a ženicha, manžel třeba uvítá stylovou kávovou lžičku s vnadnou slečnou … Milovníkům sportů nabídneme příbor ve stylu fotbalu, hokeje nebo baletu.

Dle zásad nouvelle cuissine se má jíst i očima… tak proč si nepořídit stylový příbor dle vašeho přání a ještě víc tak neozvláštnit vaše kouzlení v kuchyni?

Stylové příbory a lžičky jsou zdobeny fimo hmotou, která vyniká svou stálobarevností, pevností, ale i lehkostí. Lze je mýt a vydrží i nějaké to tvrdší zacházení. Vznikají stále nové vzory a je možné vymodelovat cokoliv, i na přání.

zdroj a foto: http://www.fler.cz/kakou

Článek Jídlo hrou aneb stylové příbory byl publikován 22. června 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...