Na každý stůl patří dřevěná miska

Tagy:  miska, mísa, misky, nádobí, nádobí do kuchyně, kuchyňské nádobí, dřevo, ze dřeva, dřevěná mísa, dřevěná miska, miska ze dřeva, stolování, dekorace, dekorační miska, dekorační mísa

Sponzorované odkazy:

Na každý stůl patří dřevěná miska

Designové nádobí nemusí být pouze z inovačních a novějších materiálů, estetickou stránku dokonale nabídne i nejstarší výrobní materiál, kterým je dřevo.

Originální tvary, jedinečná atmosféra, ekologický produkt a přenádherná vůně – to je jen minimum z výčtu charakteristiky dřevěných misek z obchodu, který naleznete na této adrese: http://www.fler.cz/hand64

Každá miska je díky řemeslnému – rukodělnému zpracování naprostý originál, nenajdete druhou misku stejného tvaru, stejné totožnosti. Misky z dílny Hand64 nejsou pouze dekorační, jsou i plně funkční, které slouží pro servírování, stolování.

Rozmanitý výrobní materiál nabízí plejádu nejrůznějších vzorů, struktur dřeva a samozřejmě barevných odstínů. Dekorační řezba přispívá k estetické stránce, ovšem i bez ní neztrácejí mísy a misky svůj přenádherný význam.

Výrobní postup aneb ukázka toho, jak misky vznikají:

1. Nejdůležitější je výběr a příprava materiálu – dřevo se zvláštní strukturou, barvou či aromatické vůně. V průběhu uskladnění dřevo schne, mění se a stejně tak se mění i myšlenky autora … nakonec vznikne úplně jiná miska, než která vzniknout měla.

2. Říznout do mokrého dřeva se někdy vyplatí, ale má to samozřejmě i záporné stránky. Dřevo je při obrábění velice přívětivé a poddajné, ovšem mnohdy se stane, že praskne.

3. Když nepraskne krásně se zvlní.

4. Vybraný kus dřeva se uřízne na pásové pile nebo pomocí přímočarky v požadovaném tva­ru.

5. Dále následuje soustružení vnější strany.

6. Řezání a točení dřeva dodává „špalku“ určitou podobu.

7. Točením a broušením a začnou vypadávat krásné kousky.

zdroj a foto: http://www.fler.cz/hand64

Článek Na každý stůl patří dřevěná miska byl publikován 20. června 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...