Interiéry ve jménu barev

Tagy:  barvy, barva, barevné, interiér, malba, dekorace, doplňky, bytové dekorace, výmalba, stěny, malování, barevné, sladění barev

Sponzorované odkazy:

Interiéry ve jménu barev

Dle odborníků působí barvy pozitivně i negativně na lidskou psychiku a ovlivňují tak naši náladu a celkový psychický stav. V případě volby interiérových barev bychom měli být opatrní, jelikož ne vždy jsou barvy tou správnou volbou.

Barevně pojatý interiér je vkusný tehdy, pokud jsou barvy sladěny ve správném poměru, intenzitě a množství. V tomto případě platí, že méně je více, a tak raději vybírejme decentně a v přijatelné barevné kombinaci.

Veselé barvy dokáží příznivě působit na lidskou psychiku, interiér se díky nim rozzáří a navodí příjemnou atmosféru. K „veselým“ barvám patří např. různé odstíny oranžové, zelené, žluté i modrá. Ovšem to jsou barvy, které se dnes jen zřídkakdy používají k výmalbě stěny, více je uvidíme v podobě doplňků nebo ložnicových textilií.

Hitem jsou barvy tlumené, přírodního charakteru, ke kterým patří barva hnědá, čokoládová, mechová, béžová nebo fialová. Tyto barvy a jejich kombinace dokonale vyniknou v prostorovém interiéru, naopak v malých bytech by měly převládat barvy pastelové.

Co se týče interiérových doplňků, ty jsou zpravidla voleny dle líbivosti uživatele, tudíž ve většině domech či bytech nalezneme pestrobarevné provedení, které mnohdy nejsou typově ani barevně ruku v ruce.

Barevné kombinace nejsou ničím omezené, míchat můžeme barvy teplé i studené, barvy přírodní s barvami pastelovými. Designová pravidla jsou o něco tvrdší, ovšem pokud jsou barvy správně zvoleny a namíchány, tak se může interiér proměnit v dokonalé a hřejivé bydlení.

příklad barevné harmoniepříklad barevné harmonie
někdy stačí pouze pestrobarevné doplňkyněkdy stačí pouze pestrobarevné doplňky
kreativita jde ruku v ruce s paletou barevkreativita jde ruku v ruce s paletou barev

zdroj: http://www.decofabulous.com/…7-green-home

Článek Interiéry ve jménu barev byl publikován 17. května 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...