Zástěna ke sprchovému koutu, perfektní řešení

Tagy:  koupelna, sprcha, sprchový kout, sprchový box, vanička, zástěna

Sponzorované odkazy:

Zástěna ke sprchovému koutu, perfektní řešení

Mít sprchový kout je výhodné a velmi příjemné. Ne každý kout je však místem, kde se budeme sprchovat skutečně s chutí. Na to si totiž musíme vytvořit ty správné podmínky.

Není kout jako kout…

Mezi sprchovými kouty je ohromný rozdíl. Někdy i zdánlivé detaily mohou výrazně ovlivnit komfort užívání. U sprchového koutu dbáme na dostatek prostoru, poličky či odkládací plochy, nastavovací držák na sprchu, rozhodně by chybět neměla ani zástěna. Funguje mnohem lépe než jakýkoliv závěs. Každý jistě zná, jaké je to sprchovat se v otevřeném sprchovém koutu, odkud voda stříká na všechny strany nebo je třeba sprchu maximálně hlídat, aby se nenamočil zbytek místnosti. Ani závěs není výhrou, když nic jiného, tak rychle zachází a nepůsobí zrovna vábně. Se zástěnou ke sprchovému koutu nám nic z toho rozhodně nehrozí.

Vyberte si správné řešení

V dnešní době je na trhu mnoho různých zástěn ke sprchovému koutu. V prvé řadě si vybíráme dle půdorysu. Nejklasičtější jsou rohové sprchové kouty a tedy i zástěny, přičemž stěny mohou být spojeny do pravého úhlu nebo mohou tvořit čtvrtkruh. Další častou variantou je sprchový kout se třemi stěnami a pouze jednou stěnou tvořenou zástěnou. Samozřejmě další možností je sprchový kout s tříbokou zástěnou či zástěna polokruhová. Toto bývá ale otázkou větších koupelen. Pro náročné se pak nabízí zástěna ke koutu v prostoru, tedy zástěna obklopující ho kompletně.

Zvolte si materiál

Další důležitou otázkou je, z jakého materiálu zástěna bude. Různé materiály mají totiž rozdílnou životnost, nároky na údržbu a další vlastnosti, které bychom měli zvážit. Kromě materiálu, ze kterého bude vyrobené samotná zástěna, řešíme také materiál použitý na detaily, jako třeba panty či zavírání.

Tradiční tvar, netradiční provedení, zdroj: bathroomheaven.comTradiční tvar, netradiční provedení, zdroj: bathroomheaven.com

Zástěny, ať už plastové či skleněné, mohou mít různou povrchovou úpravu. Vybírat můžeme mezi zcela hladkým či matným povrchem nebo reliéfy, jako jsou kapky či „ojínění“.

Moderní design

V koupelnových studiích najdeme spoustu nápadů, jak proměnit naši koupelnu v malý ráj. Designéři připravují stále nové a nové produkty, které nejen dobře slouží, také ale dokážou i s tak malým prostorem, jako je koupelna, divy. Plast je tak postupně vytlačován sklem a kovem. Mnoha zástěnám dominují moderní čisté linie. Většina z nich je však náročnější na údržbu, protože využívá krásy skla, na kterém se rády usazují kapičky vody.

Článek Zástěna ke sprchovému koutu, perfektní řešení byl publikován 22. května 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...