Designován sofa: větve a listí Patricie Urquioly

Tagy:  nábytek, interiérový nábytek, sedačka, sedací souprava, sofa, odpočinkové křeslo, relaxační křeslo, křeslo, design, list, listí, padající listí, moderní

Sponzorované odkazy:

Designován sofa: větve a listí Patricie Urquioly

Minimalismus, jednoduchost, decentnost, skromnost a přesto luxusní: to jsou pojmy, kterými bychom mohli charakterizovat relaxační sofu od Patricie Urquioly.

Španělská návrhářka Patricia Urquiola navrhla dokonalou, čistou a romanticky pojatou pohovku – sofu, jejíž název zní „Foliage“. Návrh sofy byl vytvořen pro italského výrobce nábytku, společnosti Kartell, která pohovku prezentovala na Salone Internazionale de Mobile, konající se v Miláně.

Inspirací pro tvorbu bylo Patricii padající listí, jehož krásu a něžnost transformovala do pohovky. Konstrukce pohovky (rám) má znázorňovat větve stromu, samotné listy jsou znázorněny formou prošití polstrování.

Výplň sedačky je vyrobena z polyuretanové pěny, která je kryta prošívanou elastickou tkaninou.

Foliage neboli „listí“ je pohovka disponující velkou osobností, jenž znázorňuje především prošité polstrování a originálně řešené čtyři nohy kulatého provedení. Prošívání se nachází po celém povrchu, které je provedeno i v zadní části sedačky, díky čemuž, ji je možno umístit i do středu interiéru.

Sedačka je nabízena v různých barevných provedení, vybírat můžeme v barvě červené (základní, standardní barva), smetanové, zelené, petrolejové, modré, černé nebo pískové.

komfortní posezení ve vysokém designukomfortní posezení ve vysokém designu

zdroj: http://www.kartell.it

Článek Designován sofa: větve a listí Patricie Urquioly byl publikován 27. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...