Radiátory do koupelny – nápady a trendy

Tagy:  radiátor, koupelna, topení, ručníky, osušky, věšák

Sponzorované odkazy:

Radiátory do koupelny – nápady a trendy

Koupelna je jistě místnost, která se neobejde bez vytápění. Jen však třeba vybrat vhodný způsob, jak si v koupelně teplo zajistit. Nabízí se jak klasické radiátory v menších rozměrech, tak již standardní koupelnové radiátory připomínající žebříky či podlahové topení.

Moderní žebříky – v čem tkví úspěch?

Téměř každý, kdo zařizoval koupelnu v posledních zhruba 15 letech, si pořídil typický koupelnový žebříkový radiátor. Osvědčil se totiž z mnoha důvodů. Nehledě na to, že byl prostě moderní, přinesl hlavně úsporu místa v koupelně. Poskytl také prostor k sušení ručníků či několika kousků prádla. Velkou výhodou je také široká nabídka velikostí, takže se ho daří umístit téměř všude. Není tedy divu, že se těmto radiátorům začali věnovat i designéři a přinesli na trh ohromné množství variací. Setkáme se jednak s různým materiálový a barevným provedením, také ale s mnoha rozličnými formami. Bílé radiátory byly doplněny o modely v barvě či nerezu. Začalo se používat ale třeba i sklo.

Myslete na sušení (nejen) ručníků

Pokud potřebujeme v koupelně mít možnost dobře usušit ručníky či několik kousků prádla, vyplatí se na to myslet při nákupu radiátoru. Tento typ radiátoru umožní pohodlné věšení obojího. Máme možnost vybrat si z mnoha různých variant, některé jsou určeny především k zavěšení ručníků, jiné myslí i na sušení ponožek a prádla.

Pro pohodlné sušení, autor: dezinebathrooms.co.ukPro pohodlné sušení, autor: dezinebathrooms.co.uk

Tradiční radiátor v moderním provedení

Tradiční osvědčená konstrukce radiátoru se v poslední době v rukách designérů značně proměnila. Základní charakteristika byla samozřejmě zachována, navíc však dostal radiátor zajímavější tvary. Setkáme se jak s tvary ladnějšími, tak i moderními futuristickými ry­sy.

Klasika v moderním kabátě, autor: dezinebathrooms.co.ukKlasika v moderním kabátě, autor: dezinebathrooms.co.uk

Novinka pro naše rohy

Relativně novým přírůstkem do rodiny radiátorů je rohová varianta klasického žebříku.

Novinky do rohu koupelny, autor: dimplex.co.ukNovinky do rohu koupelny, autor: dimplex.co.uk

Když myslíte hlavně na ručníky

Existuje také celá řada drobných radiátorů, které jsou určeny hlavně k sušení a ohřívání ručníků. Mají různé tvary a vejdou se do jakkoliv malé koupelny.

Hlavně na ručník, autor: dimplex.co.ukHlavně na ručník, autor: dimplex.co.uk

Radiátor a zrcadlo v jednom

Designéři si s koupelnovými radiátory už nějakou tu dobu pohrávají, výsledkem jsou zajímavé kousky, které povyšují radiátor na ozdobu koupelny. Třeba spojení radiátoru a zrcadla je úspěšným počinem.

Designové radiátory frčí, autor: dimplex.co.ukDesignové radiátory frčí, autor: dimplex.co.uk

Moderní design přeje minimalismu

Minimalismus, přesně tím se vyznačuje řada nových radiátorů. Vypadají výborně a hodí se do mnoha koupelen, nejen těch minimalisticky řešených.

Další ukázka moderního designu, autor: smrbathrooms.co.ukDalší ukázka moderního designu, autor: smrbathrooms.co.uk

Článek Radiátory do koupelny – nápady a trendy byl publikován 16. května 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...