Obklady do kuchyně – načerpejte inspiraci

Tagy:  kuchyně, kuchyň, obklady, stěny, obládačky, dlaždičky, mozaika

Sponzorované odkazy:

Obklady do kuchyně – načerpejte inspiraci

I když se v mnoha případech obklady z „kuchyně“:kuchyně vytrácejí, stále je dost lidí, co si bez nich kuchyňskou stěnu neumí vůbec představit. Vůbec se však nemusí omezovat na zažitou klasiku, nové produkty fandí fantazii.

Volte přírodní materiály či odstíny

Mnoha kuchyním výborně sednou obklady vyrobené z přírodních materiálů. Obklady z kamene mohou mít mnoho podob, od drobné mozaiky po velké dlaždice. Také odstínů se nabízí celá skála. Často má kámen pouze jednu nevýhodu – vysokou cenu. Pokud tedy nechceme nebo nemůžeme investovat do přírodního kamene, máme ještě možnost poohlédnout se po keramických obkladech v přírodních tónech. Vybrat si můžeme přesně takový odstín, který skvěle zapadne do interiéru, mnoho výrobků má také velmi zajímavý povrch.

V přírodních tónech, autor: obklady-a-dlazba.czV přírodních tónech, autor: obklady-a-dlazba.cz

V jednoduchosti je krása, to platí i zde

Často je výbornou volbou nějaký neutrální odstín, ať již v matném či lesklém provedení. Takový obklad můžeme použít nejen na stěnu, ale i například na bar. Navíc si můžeme pohrát s formátem jednotlivých dlaždic. Kuchyň stále působí dokonalým, sjednoceným dojmem.

Mnozí mají obavy z tmavých tónů. Na tomto příkladě je však vidět, že není čeho se obávat. Antracit či další odstíny šedé vypadají prostě báječně.

Jednoché a šmrncovní, autor: obklady-a-dlazba.czJednoché a šmrncovní, autor: obklady-a-dlazba.cz

Mozaika na mnoho způsobů

V kuchyni je dobře uplatnitelná mozaika. Zdaleka se však nemusíme omezovat na klasickou mozaiku. Nabízí se třeba mozaika sestávající z drobných obdélníčků. Volit můžeme strategii tón v tónu nebo naopak zabodovat s kontrasty a pestrostí. Pokud si však chce někdo skutečně vyhrát, může si mozaiku vytvořit zcela sám z různých střepů dlaždic.

Mozaika na 1000 způsobů, autor: obklady-a-dlazba.czMozaika na 1000 způsobů, autor: obklady-a-dlazba.cz

Využijte lesku a zajímavých barev

V kuchyni si můžeme s obklady skutečně vyhrát. Pokud preferujeme konzervativnější vzhled, přímo se nabízí použití dlaždic v zajímavém odstínu i povrchové úpravě. Například vysoce lesklé dlaždice s ne zcela rovným povrchem mohou být to pravé. Celkový vzhled pak také ovlivní výběr formátu dlaždic. Dnes se používají jak drobné dlaždičky, tak i velkoformátové dlaždice.

Hlasujte pro lesk, autor: toppstiles.co.ukHlasujte pro lesk, autor: toppstiles.co.uk

Nebojte se výrazných barev a kontrastů

V posledních letech neexistují pravidla. Vrací se spousta trendů z minulosti. Není tedy divu, že se setkáváme s návratem principů pop artu či modernismu. Mnozí si tak dopřávají barev a při obkládání kuchyňských stěn jich využijí hned několik. Pokud se interiér dobře promyslí, mohou být i pestré kontrastní barvy výbornou volbou.

Řekněte barvám ano, autor: obklady-a-dlazba.czŘekněte barvám ano, autor: obklady-a-dlazba.cz

Článek Obklady do kuchyně – načerpejte inspiraci byl publikován 13. května 2011 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...