Bavlněný satén, správný materiál na letní povlečení

Tagy:  povlečení, ložní prádlo, satén, bavlna, bavlněný satén, prostěradla, polštáře

Sponzorované odkazy:

Bavlněný satén, správný materiál na letní povlečení

V posteli trávíme velkou část našeho života, měli bychom jí jako místu věnovat náležitou pozornost. Kromě matrace i postelového rámu pečlivě vybíráme i povlečení. Třeba bavlněný satén je trefou do černého, hlavně v letních měsících si takovou volbu budeme vyloženě pochvalovat.

Bavlněný satén, oblíbený materiál

Bavlněný satén je oblíbeným materiálem pro výrobu ložního prádla. Ve složení najdeme stoprocentní bavlnu, je však upravena takovým způsobem, že je na povrchu hezky hladká a na pohled lesklá. Pokud se ji dotkneme, bude na nás působit lehce chladivým dojmem. Nejen že je tedy ložní prádlo krásné na pohled, zejména v letních měsících je také velmi příjemnou náhradou prádla z klasických materiálů.

Nabídka je ohromná

Výrobky z bavlněného saténu si získaly ohromnou oblibu. Díky tomu jejich nabídka stále roste a my mámě možnost vybírat z mnoha rozmanitých variací. K dostání jsou jak povlečení na klasickou peřinu i tzv. francouzskou, samozřejmostí jsou také prostěradla a různé povlaky na polštáře.

Kontrasty vedou

I když se tradičně v ložnici objevuje spíše harmonie tónů, poslední dobou je k dostání stále více povlečení, na kterých se kombinují různé barvy, výsledkem je nápadný kontrast. Zejména bílá s černou či černá s červenou nabídce dominují, setkáme se ale i s méně obvyklými barevnými kombinacemi. Pokud se nám povlečení líbí, není důvod, proč si ho nedopřát.

Moderní kontrast i vzor, autor: eseltex .czModerní kontrast i vzor, autor: eseltex .cz

Kombinujte vzory

I kombinování různých vzorů je proti všeobecně používaným pravidlům. Zde však máme názornou ukázku, že ani tady není třeba se striktně držet zažitého. Pokud zvolíme vkusnou barevnou dvojici, jistě není kombinace vzorů na škodu. Samozřejmě se lze i více odvázat, tam je však potřeba již více citu.

Kombinace zvorů frčíKombinace zvorů frčí

Velkým vzorům „ano“

Velké vzory na povlečení patří. Ať už to bude vzor geometrický nebo třeba květinový, výsledný efekt může být více než dobrý. Rozhodně je to způsob, jak vnést více života do jinak konzervativnějšího interiéru.

Nebojte se velkých vzorů, autor: eseltex.czNebojte se velkých vzorů, autor: eseltex.cz

Obraz nebo deka?

Na pultech lze objevit i naprosto skvostné kousky. Pro někoho se sice může jednat o výstřednost, v mnoha interiérech však takové dílo skutečně zazáří. Proč se omezovat na vzory, když můžeme mít na povlečení rovnou obraz?

Přikrývka nebo obraz?Přikrývka nebo obraz?

Když toužíte po jednoduchosti

Bavlněný satén je krásný ve všech provedeních, včetně toho nejjednoduššího, jednobarevného. Pak už jen rozhodnout, zda se nám bude více zamlouvat některý z klasických neutrálních tónů, nebo jestli sáhneme po výraznější zajímavější barvě.

V jednoduchosti je krása, autor: IkeaV jednoduchosti je krása, autor: Ikea

Článek Bavlněný satén, správný materiál na letní povlečení byl publikován 1. května 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...