Netradičně pojaté křeslo

Tagy:  nábytek, interiérový nábytek, křeslo, sedací nábytek, recyklace, recyklovaný nábytek, plexisklo, trubky, plast, plastový nábytek, design, interiér, doplňky, dekorace

Sponzorované odkazy:

Netradičně pojaté křeslo

Pokud hledáte materiály pro plastový nábytek, podívejte se sem – Šek plastové desky (plný polykarbonát, PETG, plexisklo) na míru

Modernizace interiéru nás nutí integrovat do prostoru netradiční, atypický a mnohdy až sci-fi nábytek. Moderní trendy interiérového nábytku nabírají rychlé tempo, návrháři přicházejí s nápady, které jsou v mnohých případech až neuskutečnitelně reálné.

Zdárným příkladem moderního designu je křeslo, pro jehož výrobu byl použit starý karton a plexisklo. Autorem tohoto netradičně pojatého kusu nábytku je rakouský sochař Manfred Kielnhofer, který se ve své tvorbě zaměřuje nejen na díla atypická, ale také ekologicky pojatá.

Průhledné křeslo je vyrobeno z lepenkových trubek, které jsou z velmi kvalitního, pevného a odolného materiálu. K přednostem křesla patří nejen design, ale také materiálové provedení, které nejeví známky opotřebení, je pevné, stabilní a kvalitně propracované.

Každý kus je individuálně pojat, z toho plyne, že co kus, to naprostý originál. Trubky jsou při každém návrhu libovolně skládané, ne vždy se docílí totožná kopie, což je také dáno materiálem (již použitým).

Jednotlivé trubice jsou velmi snadno vyjímatelné, což znamená, že je můžeme dle potřeby vyměnit za jiné (barevné) a vytvořit tak novou atmosféru interiéru.

design z plastových trubekdesign z plastových trubek

zdroj: kielnhofer.at

Článek Netradičně pojaté křeslo byl publikován 1. března 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...