Tvarovaná sofa od Daana Muldera

Tagy:  sofa, křeslo, pohovka, sedací nábytek, sedačka, sedací souprava, relaxační křeslo, daan mulder

Sponzorované odkazy:

Tvarovaná sofa od Daana Muldera

Tvar je funkce, která se pojí se světem architektury a interiérového designu. Čím je tvar zajímavější, tím je výsledné dílo žádanější, obdivovanější a viditelnější.

Holandský designér, Daan Mulder, vsadil na jednoduchost, minimalismus a neobvyklost tvarového zpracování. A udělala dobře. Jeho detailně a jednoduše tvarovaná sofa je inspirující formou pro návrhy interiérového nábytku.

Mulderova pohovka byla sestavena jako prototyp za použití počítačového programu v trojrozměrném modelu, který se skládá ze tří zakřivených , prakticky rozvinutých ploch. Výrobní proces sofy se odehrával s použitím ocelových desek a laserového řezacího procesu. Jednotlivé desky jsou ohýbané a svařené dohromady, čímž si sofa získává neobyčejný tvar. Všechny části sofy jsou vytvořeny z jedné kontinuální linie.

Design pohovky tak trochu možná připomíná sci-fi ztvárnění, futuristickou atmosféru, která se mísí s moderním designem. Tento krásný kus nábytku připomíná až sochařské dílo, s přídavkem ohromující, elegantní, sofistikovaný. Cena sofy se taktéž pohybuje až ve sci-fi částkách, je ceněna na 14 400 eur.

jemné tvary, studený ocelový dotykjemné tvary, studený ocelový dotyk
elegance v každém slova smysluelegance v každém slova smyslu

zdroj: http://www.daanmulder.eu/BEGIN.html

Článek Tvarovaná sofa od Daana Muldera byl publikován 7. února 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...