Židle z lahví od Coca-Coly

Tagy:  židle, jídelní židle, nábytek, interiér, interiérový nábytek, emeco, coca-cola, láhev, pet, pet láhev, plast

Sponzorované odkazy:

Židle z lahví od Coca-Coly

Židle mohou být vyrobeny z různých materiálů, od těch tradičních, přes standardní až k atypickým. Ovšem židle jménem 111 Navy Chair je naprostým unikátem, k její výrobě totiž bylo spotřebováno 111 recyklovaných láhví od nápoje Coca-Cola.

111 Navy Chair vyšla z dílny americké společnosti Emeco, která na trhu působí již od roku 1944. Ve stejném roce byla navržena židle Navy Chair 1006, jenž byla vyrobena z hliníku a byla určená pro americké vojenské námořnictvo. Nadstandardním prodejem a velkým zájmem právě o výrobky této společnosti se začala psát její historie.

Zmodernizovaná verze Navy Chair je ve své podstatě maximálním ekologickým dílem, jenž spojuje přírodu s moderním pojetím. Židle je vyrobená z recyklovaných lahví od Coca-Coly, a to přibližně ze 60 %, celkem bylo spotřebováno 111 láhví, což se odráží v pojmenování židle. K dalším materiálům patří skelná vlákna, pigmenty a samozřejmě hliník, z něhož je vyrobena kostra židle.

Společnost vsadila na rozvoj a ekologii materiálu, schopnosti vysoké recyklace a rychle se rozvíjející sérií slibuje ulehčení životnímu prostředí od přebytečného plastu.

Židle jsou vyráběny v několika barvách: červená, krémová, křemencová, zelenkavá, černošedá a oranžová.

židle ekologického pojetížidle ekologického pojetí
poutavá reklamní kampaňpoutavá reklamní kampaň

zdroj:

http://www.emeco.net/location.aspx http://emecowithcoke.com

Článek Židle z lahví od Coca-Coly byl publikován 11. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...