Nábytek jako abeceda

Tagy:  nábytek, interiérový nábytek, židle, ABCChair, chair, abeceda, písmena, písmenka, design

Sponzorované odkazy:

Nábytek jako abeceda

Nábytek můžeme mít různé podoby, tradičně přijímá tvary geometrické, abstraktní nebo zvířecí. Dnes si představíme nábytek, jehož kolekce představuje písmena abecedy.

S písmeny se setkáváme každý den, a tak není divu, že se nám začínají vtlačovat do interiéru v podobě nábytku. Holandský designér Roeland Otten představil kolekci nábytku ABChairs, která představuje nábytek vytvořený dle písmen.

Písmena dostávají novou, dalo by se říci, že vyšší podobu, stávají se součástí našich domovu a interiérovým prvkem. Každé písmeno abecedy bude představovat jednu židli, co židle to jiné pojetí, to jiné uspořádání i jiné sedací návyky.

Originální tvar nabízí originální usednutí, originální výplň interiéru a nadčasově pojatý design budoucích domovů. Abeceda obsahuje 26 písmen, kolekce Rollanda obsahuje 26 druhů židlí, 26 židlí kopíruje svým tvarem jednotlivá písmena abecedy.

Židle jsou vyrobeny z MDF materiálu neboli dřevovláknité desky, která se běžně používá k výrobě interiérového nábytku. K nadcházející výrobě židlí se však bude používat polyethylen, díky němuž budou moci být židle součástí exteriéru.

židle podle abecedyžidle podle abecedy
na každé písmeno jiný tvar i designna každé písmeno jiný tvar i design

zdroj: http://www.roelandotten.com/#…

Článek Nábytek jako abeceda byl publikován 8. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...