Obývací pokoj – načerpejte inspiraci

Tagy:  nábytek, sedací souprava, taburet, doplňky, koberec, polštářky, barvy, konferenční stůl

Sponzorované odkazy:

Obývací pokoj – načerpejte inspiraci

Obývací pokoj je důležitým místem v bytě, kde trávíme svůj volný čas a vítáme návštěvy. Při jeho zařizování můžeme nechat plně pracovat naši fantazii, či si najmout odborníka. Mnoho inspirace lze najít také na internetu. V tomto článku si ukážeme několik naprosto odlišných obývacích pokojů a zjistíme, který styl se nám líbí.

Moderní a vkusný obývací pokoj pro náročné

Obývací pokoj lze zařídit vkusně a elegantně tak, aby přímo dýchal luxusem. Nebudeme k tomu potřebovat velké množství nábytku ani doplňků. Stačí se podívat na prostorný pokoj zařízený v tmavě hnědé barvě, tu najdeme na podlaze i na některých zdech. Ohromná okna na bílé stěně zdobí něžný krémový závěs. Všimnout si můžeme neobvykle nízké sedací soupravy v jemné fialkové barvě. Souprava má nízké také opěrky a náleží k ní velký taburet. Pohovka umístěná v prostoru vypadá báječně obzvláště ve velkých prostorách. Ohromný dojem dělá zejména koberec ve stylu zebry, je skvělou dekorací a perfektně se k ostatnímu zařízení pokoje hodí. Za pozornost stojí i nizoučký konferenční stolek a detaily v podobě obrazu či barevně ladících polštářků.

Fialové odstíny jsou vhodné i do obýváku, autor: Linea ItaliaFialové odstíny jsou vhodné i do obýváku, autor: Linea Italia

Domácký obývací pokoj, co nám mnoho prozradí

Pro někoho jsou moderní interiéry studené a bez duše. Pokud si potrpíme na věci s historií, co o nás něco prozradí, rádi kombinujeme mnoho různých věcí a máme rádi pocit domáckého prostředí, pak nás jistě zaujme útulný obývací pokoj zařízený v zajímavém interiéru s výhledem do přírody. Samotná místnost je členitá, velmi netradiční. Všimnout si můžeme kamenné stěny a dřevěných detailů. Obývací část se nachází ve velké místnosti a není striktně oddělená. Jistě nás zaujme téměř vestavěná pohovka zdobená množstvím polštářků. Dále můžeme k posezení využít celou řadu nízkých měkkých sedátek. Mimo velký konferenční stolek lze využít i dvou menších. Celý prostor zútulňuje poměrně velké množství doplňků a dekorací. Na podlaze najdeme příjemný červený koberec.

K útulné atmosféře pomohou přírodní materiály, autor: Jeffrey NealK útulné atmosféře pomohou přírodní materiály, autor: Jeffrey Neal

Když barvy dostanou hlavní slovo

Moderní obývací pokoj, kde je jasnou dominantou velká měkká sedací souprava, je pestrobarevnou veselou místností, které nás jistě zaujme. Barvami se skutečně nešetří a převažují příjemné pastelové odstíny a ve velkém poměru žlutavá a tyrkysová. Jistě si všimneme nízkého stolku, barevné lampy a bílého huňatého koberce. Díky použití tak obrovského množství barev je potřeba být střízlivý v tom, co se množství nábytku a doplňků týče.

Hýření barvami v obýváku, autor: Linea ItaliaHýření barvami v obýváku, autor: Linea Italia

Článek Obývací pokoj – načerpejte inspiraci byl publikován 10. února 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...