Vánoční dekorace pro rok 2010

Tagy:  ozdoba, Vánoce, patchwork, potpouri, atmosféra, věnec, svíčka, adventní věnec, větvičky

Sponzorované odkazy:

Vánoční dekorace pro rok 2010

Vyzdobit dům či byt ve vánočním stylu není povinnost, ale spíše milá příležitost. Kromě zdobení vánočního stromečku se můžeme podobným způsobem realizovat prakticky kdekoli po bytě. Drobné i rozměrné dekorace vnesou do interiéru vánoční náladu a navodí pohodovou a veselou atmosféru.

Drobnosti pro radost

Nejrůznější drobné dekorace mohou zkrášlit skutečně jakékoli místo. Ozdobné drobnosti můžeme umístit na parapet, poličky, do vitrínky či doprostřed stolu. Pořídit si můžeme například různé látkové dekorace. Ty mohou být v interiéru samostatně, či jako součást například adventního věnce. Ozdobit můžeme také bytové květiny, lze jim vyměnit květináče či do nich přidat vánoční ozdoby.

Domácí dekorace přesně jak je chceme

Vyrobit si vánoční dekoraci doma nemusí být vůbec složité. Výhodou je, že si vyrobíme odzobu nám přesně na míru. Velice jednoduché je připravit si veselý dekorativní hrníček, do kterého můžeme vložit svíčku a dozdobit nejrůznějšími přírodninami. Oblíbené jsou sušené pomeranče a citróny, dále také skořice, jehličnaté větvičky, snítky bylinek, oříšky a spousta dalšího. Podobně můžeme naplnit také mělkou misku a ať už svíčku zapálíme či nikoli, ozdoba na parapetu či polici bude plnit místnost příjemnou atmosférou. Skvělým nápadem je také pořídit si oblíbené potpouri, které si lze rovněž připravit vlastními silami doma.

Pro získání parádní vánoční atmosféry není nic jednoduššího, než zakoupit aroma lampičku a několik éterických olejů, například pomerančový a skořicový, jejichž několik kapek dokáže prosytit celý domov nádhernou pohodovou jemnou vůní.

Vánoční věnce, autor: jircice Fler.czVánoční věnce, autor: jircice Fler.cz

Textilní dekorace na stůl či polici

Velice jednoduché a praktické je pořídit si také pěknou vánoční dečku, prostírání či ubrus. Milovníci ručních prací opět uvítají možnost zapojit své vlastní schopnosti. Na vánoce se skvěle hodí dekorace vyrobené technikou patchwork, ať už se jedná o jakoukoli její podobu.

Podložky a prostírání, autor: Jireska Fler.czPodložky a prostírání, autor: Jireska Fler.cz

Nejen adventní věnce zkrášlí náš domov

Adventní věnec je pro mnoho z nás samozřejmostí. Kromě něj však můžeme domov vyzdobit i dalšími věnci, tentokrát již bez svíček, které budou mít čistě estetickou funkci. Věnec lze umístit i ven, můžeme jej zavěsit na dveře či umístit někam do interiéru. Věnce můžeme zdobit na nejrůznější možné způsoby a dokonale je přizpůsobit barevnému sladění v bytě. Opět jsou velmi oblíbené přírodniny, nakoupit však můžeme i umělé blýskavé dekorace, které na věnec upevníme.

Svícny a svíčky, autor: pabo Fler.czSvícny a svíčky, autor: pabo Fler.cz

Článek Vánoční dekorace pro rok 2010 byl publikován 16. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...