Útulná místa ke čtení

Tagy:  kniha, čtení, odpočinek, relaxace, křeslo, prosotr, místnost, knihovna, místo ke čtení, nábytek, zařizujeme

Sponzorované odkazy:

Útulná místa ke čtení

Problémem většiny interiérů je soukromí, místo, které bychom mohli zasvětit svým oblíbeným činnostem. Pokud nemáme k dispozici samostatnou místnost, jenž je však luxusem větších rodinných domků, musíme se spokojit s místečkem, které je součástí otevřeného prostoru.

Jednou takovou činností je četba, při které by měl být člověk soustředěn a nerušen vnějšími podněty. Při správném architektonickém pojetí, lze v každém interiéru najít tolik potřebný a ničím nerušený prostor.

Dnes vám nabídneme několik typů, dle kterých se můžete nechat inspirovat k vytvoření vlastního čtecího či relaxačního prostoru. Některé prostory jsou lahodné pro oko z hlediska designového, jiné naopak jedinečné z pohledu kreativního.

Styl vyčleněného místa záleží na vkusu, ale také na dokonalém snoubením se stávajícím interiérem. Nejdůležitějším bodem by však mělo být pohodlné křeslo a intenzivní osvětlení. Ideálním místem je i prostor na parapetu okna, kde si můžeme vytvořit chvilkově oddechový koutek.

Pokud nemáte dostatek fantazie, můžete se nechat inspirovat naší fotogalerie, která se zajímavý nápady doslova hemží. Ne vždy je prostor řešen designově, o to více však prakticky a uživatelsky příjemně.

relaxace vyžaduje komfortní křeslorelaxace vyžaduje komfortní křeslo
moderní pojetímoderní pojetí
světelná radostsvětelná radost

Zdroj: http://freshome.com/…-the-fullest

Článek Útulná místa ke čtení byl publikován 26. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...