Výroba podzimní dekorace je hračkou

Tagy:  podzim, ozdoba, barvy, dýně, přírodniny, květiny, věnec, dekorace

Sponzorované odkazy:

Výroba podzimní dekorace je hračkou

Vyzdobit si dům či zahradu a naplnit prostor podzimní atmosférou není nijak složité. Ba naopak, dokonce jednodušší, než se zdá. Stačí mít nápad či trochu inspirace a parádní dekorace bude na světě.

Využijte dary přírody

Využít při výrobě podzimní dekorace přírodniny je velmi chytré. Například dýně k podzimu prostě patří a to nejen na známý americký svátek Halloween. Ozdobné dýně netradičních barev, tvarů a různých velikostí, ale i ty klasické oranžové vypadají na zahradě i v bytě báječně. Zelené, bílé, žluté či oranžové, flekaté či melírované, všechny dýně skvěle vyniknou ať už samostatně, či pohromadě. Můžeme je naaranžovat na terasu, na okno, či na ošatku, kterou umístíme na polici či do středu konferenčního stolu. Možností je zkrátka nepočítaně. Skvělá myšlenka je rovněž doplnit dýně květinami či listy. Hra barev je skutečně překrásná. Taková dekorace nestojí moc peněz a už vůbec ne práce, jelikož je hotová vskutku v okamžiku.

Inspirujte se barvami přírody, autor: Arkansas ShutterBugInspirujte se barvami přírody, autor: Arkansas ShutterBug

Někdy stačí dobré aranžmá

Na dokonalou dekoraci není vždy nutné nakupovat četné zbytečnosti. Na podzim si v klidu vystačíme s tím, co nám zahrádka urodí. Pokud ji nemáme, pak se můžeme obrátit na známé, květinářství či obchody se zeleninu. Ozdobné dýně tam jistě seženeme. Podzim je spojený s veselými barvami a ty nalezneme také například na sušeném kukuřičném klasu, ale i kdekoli jinde. Při aranžmá se uplatní nejrůznější květiny a to ať sušené či živé postavené do vázy. Dýně a kukuřičné klasy můžeme naaranžovat do košíčku či na podnos, nejlépe z přírodního materiálu. Pletená ošatka se zdá být tím pravým.

Využijte plodů k dekoraci, autor: rfduckVyužijte plodů k dekoraci, autor: rfduck

Dýně a květiny

Aranžmá lze nechat i venku, velmi jednoduchou variantou, jak vnést do zahrady trochu podzimní nálady je umístit několik malých dýniček do květináčů s květinami. Lze je položit také volné na zem či s nimi vymyslet závěsnou dekoraci. Dýně dělají skvělý dojem a poměrně dlouho vydrží ve své krásné svěží podobě.

Jednoduché ale působivé spojení, autor: Lori L. StalteriJednoduché ale působivé spojení, autor: Lori L. Stalteri

Bohatě zdobené věnce

Trochu více práce nás bude stát výroba zdobeného věnce z přírodnin. Hotový korpus stačí zabalit do větviček a pak už jen dle chuti a nálady zdobit šiškami, sušenými květinami, kaštany a mnohým dalším. K ruce nám může přijít téměř jakákoli přírodnina a využít můžeme i mašliček a různých jiných ozdobných prvků. Na věnec může zkrátka přijít, cokoli nás napadne. Hotovou dekoraci pak lze zavěsit na dveře či na zeď či ji jednoduše položit na stůl či do vitrínky.

Věnec s podzimními plody, autor: http://www.fler.cz/salviaVěnec s podzimními plody, autor: http://www.fler.cz/salvia

Článek Výroba podzimní dekorace je hračkou byl publikován 21. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...