Krájecí desky v roli vysokého designu

Tagy:  kuchyně, nádobí, doplňky do kuchyně, pomocníci do kuchyně, kuchyňské nářadí, prkno, prkýnko, krájecí deska, deska na krájení, prkýnko na krájení

Sponzorované odkazy:

Krájecí desky v roli vysokého designu

Nenahraditelným praktickým pomocníkem každé domácnosti je krájecí plocha, která může být různého tvarového i materiálového provedení. K nejčastějším typům krájecích ploch patří plastové nebo dřevěné prkénko. V kuchyních se objevily i skleněné nebo keramické krájecí desky.

Design hýbe světem a integruje se nejen do všech odvětví, ale také do všech předmětů. A tak není divu, že designově vypadají musí být i nejrůznější pomocníci do kuchyně. Ideálním příkladem je krájecí deska, jejíž celistvost se rozpadla na několik dílů.

Krájecí deska Pie-Shaped od Davida Weatherheada je jednou a zároveň několika krájecími plochami naráz. V kuchyni se někdy potřebuje několik krájecích ploch na různém místě, několik krájecích ploch o různé velikosti.

Tvarovou inspirací byl koláč rozřezaný na několik kousků, jehož podoba je v případě krájecí desky zcela zachována. Speciálně řešený design a styl krájecí desky umožňuje uchovávat všechny části spolu, desku je tedy možno použít v celku i po kouskách.

K vysokému designu přispívají také moderní barvy, kruhová dokonalost, symetrie, příjemné geometrické promyšlení a materiálová příjemnost. Krájecí prkénko lze také využít jako servírovací desku (podnos) na nejrůznější pokrmy drobnějšího provedení.

praktické a trendypraktické a trendy
systém „krájení z dortu“systém „krájení z dortu“

Zdroj: http://www.davidweatherhead.com

Článek Krájecí desky v roli vysokého designu byl publikován 6. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...