10 způsobů, jak zkrášlit interiér bílou

Tagy:  interiér, design, interiérové doplňky, bytové doplňky, dekorace, malba, barvy, bílá barva, doplňky, bílý interiér

Sponzorované odkazy:

10 způsobů, jak zkrášlit interiér bílou

Bílá barva přináší do interiéru, dle psychologického hlediska, vyrovnanost, harmonii, soulad, přátelskost, příznivost, nevinnost, jemnost a něžnost. Pokud jste příznivci těchto pocitů a vlastností, zařiďte si váš domov v bílé a krémové barvě. Nabízíme několik způsobů, jak zkrášlit domov s bílou, nejvšestrannější barvou ve spektru.

Základem jsou bílé stěny, zdobené jemnými dekoracemi, nejlépe v pastelových odstínech. Vyvarovat bychom se měli obsáhlejším barevným plochám (tapety, výmalba, rozměrné samolepící dekorace, … ). Bílá odráží světlo a tím dodává, prostorný pocit i těm nejmenších pokojů. Použijte různé odstíny bílé na výmalbu stěn, navodíte tak uvolňující atmosféru, a to bez pocitu sterilnosti.

Bílou barvu musíme vnést do všech místností, začínat bychom měli u těch nejsložitějších, tedy u kuchyně. V bílé barvě může být dřez, varná deska i pracovní plocha. Nezbytností je samozřejmě kuchyňská linka, a to nejlépe v krémové barvě doplněná o skleněné skříňky.

Koupelna mluví sama za sebe – zde je bílá barva spíše standardem, takže klasiku nemusíme měnit. Dlažba a obklady v celobílém provedení by mohly působit sterilně, doplňme je tedy o výrazné prvky v podobě bordur, listel či dekoračních dlaždic.

Pro dramatický nádech prostoru přidejte tmavé barvy, získáte tak sofistikovaný a rafinovaný styl interiéru. K trendy barvám patří odstíny šedé, ocelově šedé, hnědé (espressa), různé odstíny černé. Vysoký kontrast mezi bílou a tmavými barvami upoutá pozornost a respekt.

V domě, kterým dominují děti je nutné používat omyvatelné materiály, omyvatelné potahy a odolné bytové textilie. Dekorační polštáře a polštářky můžeme zvýraznit tmavým prvkem, dominantní barvou však stále zůstává bílá. To samé platí u závěsů, ubrusů, prostírání, ložního povlečení nebo koupelnových textilií.

interiér v bílém udává směrinteriér v bílém udává směr
dokonalá souhra a kombinace barevdokonalá souhra a kombinace barev

Zdroj: http://freshome.com/…e-with-white

Článek 10 způsobů, jak zkrášlit interiér bílou byl publikován 25. října 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...