Jídelní sady – talíře, hrnky i misky s nápadem

Tagy:  nádobí, talíř, jídelní servis, miska, hrnek, hrníček, stolování

Sponzorované odkazy:

Jídelní sady – talíře, hrnky i misky s nápadem

Už se vám nelíbí váš starý obyčejný bílý jídelní servis? Nebaví vás cibuláky ani jiné tradiční vzory? Dnešní doba vám přeje, na výběr je z široké nabídky krásného nádobí, které jde s dobou.

Tradičním servisům už odzvonilo

Dnešní jídelní servisy jsou krásné, zajímavé, někdy doslova crazy, jindy velmi vkusné a elegantní. Na trhu se setkáme s nádobím ve všech možných tvarech a barvách, nalezneme nádobí vyrobené z různých materiálů. Samozřejmě prim hrají stále keramické a skleněné výrobky. Nádobí je různě zdobené, designéři se často evidentně doslova vyřádili při jeho navrhování.

Dnešním trendem je také sestavování jídelních servisů. Už nemusí být bezpodmínečně všechno nádobí ve stejném vzorku a tónu. Doba přeje kontrastům a zajímavým kombinacím.

Kompletní servisy ve střízlivějším provedení

Stále je ještě možné na trhu pořídit kompletní jídelní servis zahrnující všechny typy talířů, misky a hrnky. Tyto servisy do jisté míry odpovídají klasice, jsou však vyvedeny v nových vzorech a s mírně inovovanými tvary. Design je sice poměrně výrazný, přesto stále ještě střízlivý. Bezpochyby se hodí i do domácností, kde se stále drží konzervativněj­ší styl.

Kompetní sady od astoncentral.czKompetní sady od astoncentral.cz

Vkusné květiny od Ikey

Zajímavě vzorované nádobí můžeme najít například v obchodních domech Ikea. Výhodou je, že si servis sestavíme sami přesně dle našich představ, nemusíme tedy zbytečně platit za to, co stejně používáme. K dispozici jsou různé kousky v několika barevných provedeních. Aktuální květinová kolekce je velmi příjemným zpestřením pro náš stůl.

Složte si svoji sadu v IkeeSložte si svoji sadu v Ikee

Miskové soupravy

Tak právě tyto soupravy misek se zajisté budou skvěle vyjímat na každém stole. Dvě sady klasických keramických misek s neobvyklými křivkami jsou velmi univerzální. Nerezová srdcová miska s ladícími lžičkami pak nemá chybu v modernějších domácnostech.

Miskové soupravy od mykitchenheaven.co.ukMiskové soupravy od mykitchenheaven.co.uk

Černá geometrie

Servis vyvedený v černé matné a čtvercovém provedení je dalším příkladem univerzálního nádobí. Jednoduchý, ale vkusný design se hodí také pro milovníky asijské kuchyně.

Jednoduché a krásné, autor: astoncentral.czJednoduché a krásné, autor: astoncentral.cz

Skleněná nádhera

Sklo je oblíbeným materiálem pro výrobu jídelních servisů. Toto nádobí je ukázkou toho, že se se sklem dá přímo kouzlit. Zde bylo využito jeho průsvitnosti ve spojení s výraznými barvami. Výsledek je dokonalý.

Skleněné skvosty od mykitchenheaven.co.ukSkleněné skvosty od mykitchenheaven.co.uk

Hrnky v nových tvarech

I s hrnky se dá čarovat. U těchto například designéři využili krásy křivek, jejich působení ještě podtrhli výběrem barev. Kontrastní řešení velmi lahodí oku a dobře se zabydlí na nejednom stole.

Unikátní hrnky, autor: davidpierUnikátní hrnky, autor: davidpier

Článek Jídelní sady – talíře, hrnky i misky s nápadem byl publikován 13. října 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...