Dětské pokoje s nádechem cool designu

Tagy:  dětský pokoj, dětské pokoje, pokojíček, zařizujeme dětský pokoj, děti, pokojíček pro děti, nábytek, nábytek do dětského pokoje

Sponzorované odkazy:

Dětské pokoje s nádechem cool designu

Dětský pokoj aneb místnost, která by měla rovnoměrně růst s věkem dítěte, měla by být prakticky i designově úměrná potřebám dítěte. Ne vždy se však hledí na estetickou stránku, v některých případech chybí fantazie, v jiných finance. A tak si pojďme ukázat, jak jednoduše a finančně nenáročně lze přeměnit dětský pokoj.

Krásný dětský pokoj je snem každého dítěte, navíc tehdy, pokud v něm najde vše potřebné nejen ke hraní, ale i jiným činnostem (učení, spaní, zábava, povinnosti). Dětský pokoj by mělo být místem, ve které bude dítě spokojené a šťastné. Vedle toho by prostor dětského pokoje měl posloužit jako relaxační a odpočinková část, studovna, herna.

Dle psychologického hlediska by měl být pokoj přizpůsoben stylu pohlaví dítěte, pro holčičky, pro chlapečky nebo neutrálně (pokud budou pokoj obývat sourozenci různého pohlaví). Vybavenost pokoje je do určité míry závislá na barevných motivech, obrázcích a použitých barvách zařizovacích předmětů. V případě, že pokoj bude obývat sestřička s bratříčkem, je z hlediska psychologického nejlepší možnou barvou barva zelená. V obklopení této barvy se dokáže dítě více soustředit, je aktivní a spokojené.

Růžová barva je nadčasový motiv pro vybavení holčičího pokojíčku, jelikož je růžová barva symbolem něhy a dětskosti. Tato barva je také spojena s pohádkovými příběhy princezen nebo Barbie a téměř každá holčička sní o půvabném růžovém zámku – tedy v tomto případě pokojíčku. Růžová barva se velmi dobře kombinuje s barvou bílou nebo světle zelenou.

Modrá, zelená, žlutá, hnědá a červená, to jsou barvy, které jsou vhodné pro pokoje chlapců. Všechny tyto barvy jsou jasné, dokáží navodit kreativní náladu a soustředěnost. Při výběru nábytku dejme přednost spíše stránce ergonomické a praktické, před stránkou designovou.

Nápomocné by vám mohly být i naše inspirující fotografie, dle kterých si lze udělat jasnou představu o tom, co se dětem líbí.

Nápady na zařízení dětského pokoje pro holčičky:

Zařizujeme dětský pokoj pro chlapečky:

Barvy neutrální – kombinovaný pokoj (chlapeček + holčička):

Zdroj: http://www.digsdigs.com/…room-designs

Článek Dětské pokoje s nádechem cool designu byl publikován 3. října 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...