Střešní okna VELUX, cesta k slunnějším dnům

Tagy:  VELUX, střešní okna, půda, půdní vestavba, světlo, podkroví, podkrovní byt

Sponzorované odkazy:

Střešní okna VELUX, cesta k slunnějším dnům

Prostory nacházející se pod zkosenou střechou mají svá specifika. Po dlouhou dobu bylo jejich využívání ztíženo především nedostatkem denního světla, které se sem dostávalo pouze několika drobnými okny. Dnešní střešní okna dokážou zázraky a z původně temného kouta domu vykouzlí proslunění místo plné pozitivní energie.

Střešní okna značky VELUX

VELUX patří bezesporu mezi nejznámější a nejúspěšnější výrobce střešních okem na světě. Vývoji oken se věnuje přes 60 let a jejich nejnovější výrobky můžeme naštěstí kupovat i my v České republice. Okna jsou perfektní po všech stránkách. Kvalita materiálu a konstrukční řešení zajišťuje dlouhou životnost a vysoký standard užívání. Design odpovídá nejnovějším trendům, setkáme se i s výrobky naprosto nadčasovými. Rozmanitost nám pak bude vyhovovat zejména při řešení nestandardních situací a originálních architektonických projektů.

Nabídka střešních oken

Nabídka střešních oken je široká. Obecně jsou k dostání okna ve třech povrchových úpravách. Okna vyrobená ze dřeva jsou ošetřena buď jednou, nebo dvěma vrstvami ochranného laku. Polyuretanová okna jsou vhodnější zejména do prostor s vyšší vlhkostí, jejich údržba je velmi nenáročná.

Co se týká konstrukce oken a dalších specifik, k dostání je široká škála různých střešních oken. Opět je lze dělit do skupin, a to na okna kyvná, výklopně-kyvná, střešní balkony a terasy, střešní výlezy a ostatní doplňková okna.

Autor: http://www.VELUX.com, © 2005 VELUX GroupAutor: http://www.VELUX.com, © 2005 VELUX Group

Kyvná střešní okna

Kyvná střešní okna patří asi mezi ta nejčastěji používaná. Jejich konstrukce je zcela klasická, fungují na mechanismu otáčení kolem osy vedoucí horizontálně v polovině okna. Mezi výhody tohoto okna patří snadná manipulace a možnost větrání při téměř zavřeném okně.

V této kategorii se setkáme s několika různými provedeními, včetně oken elektronicky ovládaných.

Další typy oken

Velmi zajímavým typem okna je tzv. střešní balkon, případně střešní terasa. Tato okna dají bydlení pod střechou zcela nový rozměr. Jak už jejich název napovídá, umožní rozšířit prostor o balkón či terasu bez nutnosti přístavby. Střešní balkon je tvořen ve své podstatě velkým oknem a výsuvným zábradlím. Okna připomínají klasická střešní okna, pouze jsou podstatně vyšší. Střešní terasa pak umožňuje vytvoření funkční malé terasy na střeše.

Doplňky oken

U střešních oken jsou také často důležité jejich doplňky. Jednat se může o rolety či žaluzie nebo třeba také o elektronické ovládací prvky. Tyto doplňky podstatně zvyšují komfort jejich užívání.

Autor: http://www.VELUX.com, © 2005 VELUX GroupAutor: http://www.VELUX.com, © 2005 VELUX Group

Článek Střešní okna VELUX, cesta k slunnějším dnům byl publikován 4. října 2010 v 11.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...