Vertikální žaluzie do našich domovů i kanceláří

Tagy:  žaluzie, okno, dveře, oddělení, kancelář

Vertikální žaluzie do našich domovů i kanceláří

vertikálními žaluziemi se mnozí z nás setkávali doposud pouze v kancelářích, kam byly voleny zejména pro své užitné vlastnosti. Doba však pokročila a tento typ žaluzií objevili i běžní lidé a otevřeli jim dveře do svých domovů.

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie sestávají z jednotlivých lamel zavěšených do vodícího profilu, v horní i spodní části jsou jednotlivé lamely spojeny šňůrkami. K ovládání žaluzií, a to jak stahování, tak natáčení, slouží řetízek a provázek, který nalezneme na straně. Jak vodící lišta, tak řetízek a provázek je vyroben v neutrálním provedení, které bezvadně zapadne do jakéhokoliv interiéru.

Látkové vertikální žaluzie jsou k dostání v široké paletě barev a struktur.

Vertikální žaluzie v kancelářích

Vertikální žaluzie jsou klasicky využívány zejména v kancelářích. Dnešní nabídka dovoluje volbu z širokého spektra barev a struktur, žaluzie tak nejsou pouze funkčním prvkem, prostor zútulní a dotvoří.

Další využití vertikálních žaluzií

I přesto, že se tento typ látkových žaluzií zabydlel především v kancelářích, své uplatnění nalezne i v našich domovech. Někteří zákazníci na to již přišli, často pro ně byl tento typ žaluzií tím správným řešením.

Vertikální žaluzie látkové, zdroj: ezaluzie.czVertikální žaluzie látkové, zdroj: ezaluzie.cz

Látkové vertikální žaluzie jsou vhodné tradičně do oken, a to především do oken větších rozměrů. Výborně se tedy uplatní třeba u francouzských oken, prosklených stěn či v zimných zahradách. Zde nám vytvoří souvislou stínící plochu, které bychom s klasickými horizontálními lamelami nemohli docílit.

Další uplatnění nacházejí v okamžiku, kdy je třeba interiér rozdělit na více částí. Látkové vertikální žaluzie zajistí dostatek soukromí bez nutnosti jakýchkoliv stavebních prací. Části interiéru pak můžeme libovolně spojovat, a to až úplným shrnutím žaluzií. Žaluzie tak mohou také výborně sloužit pouze k optickému oddělení prostoru díky své vzdušnosti.

Po vertikálních látkových žaluziích lze také sáhnout v případě, že je třeba oddělit úložné prostory. Díky nim lze tak jednoduše a poměrně levně vytvořit obdobu vestavěné skříně, kdy si vnitřek sestavíme přesně dle vlastních potřeb a místo dveří použijeme tyto žaluzie. Mimo nižších nákladů nás potěší i variabilita a možnost vybrat si dezén lamel přesně dle našich požadavků. Další výhodou je fakt, že nároky na prostor jsou zcela minimální. Hodí se tak i do stísněných prostor či pro efektivní využití různých výklenků.

Kde je seženu?

Na trhu působí mnoho firem, které nabízí dodávku žaluzií včetně kompletního servisu zahrnujícího vyměření i montáž. Ti, kteří chtějí ušetřit a troufnou si na instalaci vlastními silami, mohou využít služeb některého ze specializovaných eshopů, které nabízejí dodávku žaluzií na míru dle přání zákazníka.

Článek Vertikální žaluzie do našich domovů i kanceláří byl publikován 27. září 2010 v 08.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...