Tapety mají své místo v moderním interiéru

Tagy:  tapety, zdi, interiér, stěny, tapetování, barvy

Sponzorované odkazy:

Tapety mají své místo v moderním interiéru

Tapety přináší poměrně jednoduchou možnost, jak dát pokojům naprosto nový ráz. Především moderní interiéry nejrůznějších barevných, ale decentních tapet využívají. Nechte se inspirovat a vneste do místností čerstvý závan vzorů a barev, který jim velmi prospěje.

Jednoduše originální

S tapetami vykouzlíme originální interiéry, které osloví. Jednoduchá, ale velmi příjemná na pohled je tapeta decentní zelenkavé barvy s o něco tmavšími kolečky. Skvěle bude pasovat do moderních interiérů, ale i do pokojů s dřevěným rustikálním nábytkem. Potapetovat můžeme jednu stěnu, ozdobné pruhy, či jednoduše celou místnost. Díky výrazným tapetám nemusíme pokoje oživovat dalšími prvky. Nábytek i veškeré vybavení může být bez problému v jedné či dvou neutrálních barvách.

Vneste trošku barev do interiéru, autor: actioninterior .comVneste trošku barev do interiéru, autor: actioninterior .com

Moderní nápadité pokoje

Tapety by měly korespondovat s vybavením pokoje i s barvami, které v něm najdeme. Široký pruh tmavě šedé tapety s oblíbeným květinovým vzorem vypadá v kombinaci s jednoduchým nábytkem v šedých tónech fantasticky. Bílé a černé prvky se do celé kompozice báječně hodí. Interiér působí vzdušně a svěže.

I tmavé barvy jsou skvěle využitelné, autor: actioninterior.comI tmavé barvy jsou skvěle využitelné, autor: actioninterior.com

Zamilujte si barvičky

Výraznější barevné tapety se hodí použít pouze střídmě. Mistrnou ukázku nalezneme ve svěžím obývacím pokoji, v němž je část jedné stěny zdobená tapetou s barevnými lístečky. Barvy použité na nábytku a doplňcích jsou laděné v podobných odstínech a interiér tak působí uceleným dojmem. Obzvláště v takto promyšleně zařízeném pokoji je dobré dát si pozor, aby barev nebylo příliš mnoho. Volba použít tapetu pouze pro ozdobení části stěny tak byla velmi taktická.

V jednoduchosti je krása, autor: Jane ChurchillV jednoduchosti je krása, autor: Jane Churchill

Improvizujte

Ve vzdušných a prostorných interiérech si můžeme dovolit trochu riskovat a improvizovat. Originální pestrobarevná tapeta je unikátem, který vykouzlí z našeho obývacího pokoje úchvatné místo. Základem je dostatečné osvětlení a nemnoho detailů, které by zbytečně odpoutávaly pozornost.

Nezůstávejte „při zemi“, autor: freshome.comNezůstávejte „při zemi“, autor: freshome.com

Někdy stačí nápad

Velmi prostá pruhovaná tapeta kombinující černou a bílou barvu nás ihned osloví. Dělá fantastický dojem. Podobně tomu bude i u zdobenějších květinových vzorů, které se hodí nejen do ultramoderních interiérů. Šedavé, hnědé a modré odstíny se velmi jednoduše kombinují a do velkých místností se skvěle hodí. Ozdobit mohou haly, chodby i obývací pokoje. Kromě klasických motivů s lehce orientálním nádechem nás osloví i nevšední barevné tapety s drobným potiskem.

Hrajte si se zajímavými efekty, autor: geekologie .comHrajte si se zajímavými efekty, autor: geekologie .com

Článek Tapety mají své místo v moderním interiéru byl publikován 20. září 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...