Zahradní technika, která promění vaši zahradu k nepoznání

Tagy:  zahrada, technika, křovinořez, sekačka, trávník, jezírko

Zahradní technika, která promění vaši zahradu k nepoznání

Péče o zahrádku je pro mnohé radostí, mnohdy však dokáže starosti spíše přidělat. Ke správné péči a údržbě budeme proto potřebovat množství nástrojů, které nám zjednoduší práci a přinesou fantastické výsledky. Množství nástrojů dokáže odvést práci za nás a dokonce ještě daleko lépe. Důmyslnou zahradní techniku si zkrátka nebudeme moci vynachválit.

Do boje za krásný trávník

V péči o celou zahradu nám pomůže velké množství drobných pomůcek, ale i složitých strojů. Péče o trávník vyžaduje práci sekaček a provzdušňovačů, hodit se nám mohou také vysavače či foukače, jejichž úlohou je především udržet pěstěný trávníček bez listí. O správné zavlažování se může postarat široká škála nástrojů od jednoduchých manuálních postřikovačů po složitější zavlažovací systémy.

Kapitolou sama pro sebe jsou samozřejmě sekačky, které jsou za nás schopné odvést veliký kus práce. Správný výběr závisí především na střízlivém vyhodnocení kritérií, kterými je potřeba se řídit. To může být například dostupnost elektrické energie, ale především velikost zahrady a její terén. Dále je dobré řídit se také tím, jak častou úpravu náš trávník potřebuje. Podle toho si budeme vybírat motorové, strunové, vřetenové či rotační sekačky. Trávník pak jistě bude naší chloubou.

KřovinořezKřovinořez

Tvrdá práce v korunách stromů

S péčí o keře a stromy nám výrazně pomůže zahradní technika, díky které ušetříme hromadu času a energie. S řezáním dřeva pomohou pily na dřevo, které je opět vhodné volit pro konkrétní podmínky. Některé umožňují práci v korunách stromů, jiné by pro takovou činnost byly nevhodné. Elektrické, motorové či ruční pily nám skvěle poslouží. Jistě se nám bude hodit i celá řada drobnějších manuálních nástrojů, jako jsou sekery, či praktické zahradní nůžky. Péči o porosty výrazně usnadní také vhodný křovinořez a veškerý vzniklý odpad jednoduše zlikvidujeme v drtiči větví. Jednotlivé typy se od sebe liší především výkonem, mobilitou a také velikostí koše. Naše zahrádka bude krásnější než kdy dříve.

Pro krásná zahradní jezírka

Součástí zahrad samozřejmě velmi často bývá také jezírko. To bývá vášní svých majitelů a zahradu dokáže nádherně zdobit. Aby dělalo radost a bylo průzračně čisté, bude potřebovat tu správnou péči. Základem proto bude především filtrace, která bude kombinovat mechanické i chemické čištění. S čistou vodou bude jezírko krásnou dekorací, která u každého sklidí obdiv.

UV filtrUV filtr

Článek Zahradní technika, která promění vaši zahradu k nepoznání byl publikován 19. srpna 2010 v 01.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...