Zrcadla vnesou do vašeho domu více světla

Tagy:  zrcadlo, zrcátko, rám, světlo, ložnice, hala, koupelna, doplňky

Sponzorované odkazy:

Zrcadla vnesou do vašeho domu více světla

Zrcadla si pořizujeme především kvůli jejich funkci. Ruku na srdce, kdo z nás vyrazí z domova aniž by si sám sebe alespoň letmo prohlédnul v zrcadle? Zrcadlo dnes do domácnosti neodmyslitelně patří a obvykle každý z nás vlastní dokonce více exemplářů. Zcela jistě je najdeme v koupelně, předsíni i v ložnici. Pěkně vyleštěné zrcadlo je krásným interiérovým doplňkem a dokonce má schopnost opticky zvětšit místnost.

Zrcadla do předsíní i k šatníku

Alespoň jedno zrcadlo v bytě by nám mělo umožňovat pohled na celou naší postavu od hlavy až k patě. Stojací polohovací zrcadla nám nabízejí výjimečný komfort a obzvláště v šatníku se nám budou skvěle hodit. Prakticky je lze umístit do jinak nevyužitých rohů místností. Zrcadlo se zdobeným rámem, ať už se jedná o stříbrnou či zlatou variantu, vypadá honosně a luxusně. Jednoduché obdélníkové zrcadlo s prostým černým rámem snadno umístíme ke stěně i do prostoru a získáme tak možnost shlédnout se naprosto celí. Zrcadlo v bílém rámu lze polohovat a rovněž jej můžeme umístit kam nás jen napadne.

Zrcadlo jako dekorace

Některá zrcadla a zrcátka si nepořizujeme pro jejich funkci ale jen jako bytový doplněk – na ozdobu. To jsou většinou malá zrcátka s pěkným zdobeným rámečkem, velká zrcadla v masivních rámech či zrcadla neobvyklých tvarů. Malá kulatá zrcátka s netradičními rámečky jednoduše pověsíme na zeď. Velmi jednoduchý a elegantní je rám z tenkého kovového proužku, který připomíná sluníčko i s jeho paprsky. Přírodní materiály a kov se k výrobě rámů na zrcadla často používají. Malá zrcátka mnohdy nejsou ani příliš kvalitní a také proto slouží čistě jako dekorace.

Zrcadlo součástí stolků a komod

Zrcadlo si nepořizujeme vždy samostatně, mnohdy je rovnou součástí skříně, komody či stolku. Například kosmetický stoleček s oválným zrcadlem, takový, jaký známe ze starých filmů, je nádherným kusem nábytku a dnes se již hned tak někde nevidí. Nábytek, jehož součástí je zrcadlo působí honosně a dnes se jedná již převážně o starožitné kousky. Je-li nábytek nový, pak alespoň jako starožitnost vypadá. Tak tomu je i u černé komody s množstvím šuplíčků, která nese velké zrcadlo v tlustém rámu. V předsíni poslouží jako ideální doplněk polstrovaný dřevěný taburetek se zásuvkou a vysokým zrcadlem. Takový kus nábytku je vkusný a navíc multifunkční.

Článek Zrcadla vnesou do vašeho domu více světla byl publikován 7. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...