Koupelnové baterie s novými křivkami

Tagy:  koupelna, omyvadlo, vana, bidet, baterie, kohoutek, voda

Sponzorované odkazy:

Koupelnové baterie s novými křivkami

Koupelnová baterie je často velmi přehlíženým elementem. Dříve byla pouhou nezbytností, dnes se stává estetickou záležitostí. Navíc pokud ji dobře zvolíme, zvýšíme komfort jejího používání.

Vývoj koupelnových baterií

Koupelnové baterie, ať již umyvadlové, bidetové, či vanové a sprchové prošly bouřlivým vývojem. Původní kohoutek od studené vody se přeměnil v kohoutkovou baterii, poté získal mnoho dalších podob. V našich končinách se zabydlely zejména pákové a kohoutkové baterie, v sousedních zemích i některé další typy.

Podobně se vyvíjely i materiály využívané k výrobě baterií. K původně používaným, různě upravovaným kovům přibyly například plasty, sklo nebo dřevo. Ty plní zejména estetickou funkci, využívají se tam, kde to jejich vlastnosti dovolují.

Myslete na údržbu

Při nákupu baterie je důležité nezapomenout na nároky na její údržbu. Některé stačí méně často vyčistit a přeleštit, jiné vyžadují pečlivější údržbu. Fungovat budou pochopitelně všechny za téměř jakýchkoliv podmínek, absence naší péče se však může výrazně promítnout do jejího vzhledu. Vodní kámen pak není jediným nebezpečím.

Dívejte se na detaily

Při výběru baterií se dívejte dobře na detaily. Nabídka je opravdu široká a kolekce obsahují často velmi podobné modely lišící se jen drobnými detaily. Lesk či mat, ladné, hebké linie nebo ostřejší hrany, ale třeba i kombinace kovů a materiálů má na výsledek velký vliv.

Drobné detaily dělají svéDrobné detaily dělají své

Vyberte si odstín

Dávno je ta tam doba, kdy bylo možné zvolit pouze provedení ve stříbrné nebo ve zlaté barvě. Nynější designeři myslí na barevnost mnohem více, zrovna jako na povrch materiálů. Lze tak vybírat v různých tónech zlaté, stříbrné či stříbrnozlaté, také ale třeba v černé či bílé, matu i lesku.

Kohoutkové baterie

Kohoutkové baterie se opět vrací do módy. Nyní však více propracované, v bezpočtu variací. Klasické kohoutky doplňují kohoutky ve třeba tvaru křížků či „ozubených koleček“.

„Klasické“ kohoutky„Klasické“ kohoutky

Několikakompo­nentové baterie

Některé baterie sestávají z několika komponent, samostatně stojících. To umožňuje větší volnost při výběru, možnost kombinovat díly a vytvořit produkt na míru. Je třeba s tím počítat při pořizování ostatního sanitárního vybavení.

Baterie sestávající z více komponentBaterie sestávající z více komponent

V jednoduchosti je krása

I u baterií často platí, že v jednoduchosti je krása. Pro ty, kteří se drží tohoto pravidla, jsou v nabídce neméně zajímavé modely. Sice nebudou klenotem koupelny, zato vytvoří harmonii s prostředím. Výhodou je také skutečnost, že tolik nepodléhají módě.

Jednoduché linieJednoduché linie

Článek Koupelnové baterie s novými křivkami byl publikován 31. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...