Bezpečnostní dveře pro vaše klidné spaní

Tagy:  dveře, zabezpečení, bezpečnostní systém, ochrana proti zlodějům, zámek, klíč

Sponzorované odkazy:

Bezpečnostní dveře pro vaše klidné spaní

Naše domovy chceme chránit před nevítanými hosty. Jedním z kroků, jak toto zabezpečit, je pořízení kvalitních bezpečnostních dveří.

Bezpečnostní dveře pro naše domovy

Zloději mají čím dál lepší nástroje proto, aby se dostali do našeho obydlí. My musíme být však vždy o krok napřed a věřit odborníkům, kteří se zabývají výrobou bezpečnostních dveří, takových, které budou skutečnou překážkou. Při jejich výběru je totiž opravdu třeba klást důraz na propracovanost bezpečnostních prvků, na zkušenosti výrobce a prodejce a na jejich praktickou funkčnost.

Dobrý zámek nestačí

Dveře, aby splnily svoji funkci, musí být řešeny komplexně. Nestačí tedy pořídit pouze nový zámek v domnění, že jsme udělali maximum. Bezpečnostní dveře totiž sestávají z celé řady prvků, které zaručují odolnost proti vniknutí i těm nejzkušenějším zlodějům.

Bezpečnostní třída

Dveře a další stavební prvky jsou charakterizovány tzv. bezpečnostní třídou, která vyjadřuje úroveň odolnosti prvku proti násilnému vniknutí. Tyto třídy známe** 4 základní, přičemž třída 1 vykazuje nejnižší odolnost, naopak třída 4 odolá i zkušeným, dobře vybaveným zlodějům. Nad rámec toho existují ještě další dvě třídy, které jsou ovšem pro běžné občany bezpředmětné. Odolnost je **ověřována různými testy, je testována odolnost statickému i dynamickému zatížení a odolnost proti manuálním pokusům.

Bezpečnostní třída není důležitá jenom pro nás coby majitele, hledí na ni i pojišťovny. Ty po nás pochopitelně požadují jistý stupeň zabezpečení, aby pojistily a v případě potřeby plnily.

Repasování stávajících dveří

Někdy je řešením pouhá úprava stávajících dveří, její úspěšnost však může posoudit pouze odborník. Ke dveřím se tak přidá celá řada bezpečnostních prvků, které zaručí jejich funkčnost a které budou dostačující pro pojišťovny.

Dveře na míru

Často, zejména u nových objektů, se pořizují dveře přesně na míru. Dveře tak vynikají estetičností i výbornou funkčností. Dveře sestávají z různých vrstev odolných materiálů, doplněny jsou zárubněmi. Součástí jsou také zámky, kování a různé bezpečnostní systémy.

Kombinace dřeva se sklem od firmy BedexKombinace dřeva se sklem od firmy Bedex

Chtějte vědět co nejvíce

Pokud si pořizujete něco tak důležitého, jako jsou bezpečnostní dveře, chtějte vědět maximum. Principy zabezpečení, jednotlivé bezpečnostní prvky, také ale vše ohledně servisu, záručního i pozáručního, či certifikací, to všechno se vám vyplatí znát.

Článek Bezpečnostní dveře pro vaše klidné spaní byl publikován 8. července 2010 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...