Hnízdová židle od Niny Bruun

Tagy:  židle, hnízdová židle, nábytek, atypická židle, nest chair, nina bruun, křeslo

Sponzorované odkazy:

Hnízdová židle od Niny Bruun

Židle patří k nepostradatelnému interiérovému nábytku, bez něhož se neobejde téměř žádná domácnost. Židle mohou mít různou podobu, různé tvary, různé barvy nebo být vytvořeny z různých materiálů. Klasikou jsou židle dřevěné s koženým či látkovým čalouněním, standardem se stávají židle platové nebo proutěné. V současné době již nikoho nepřekvapí ani židle z kombinovaných materiálů, např. skla s kovem.

Dnes si představíme hnízdovou židli, která zaujme nejen svojí podobou, ale také materiálem. Hnízdová židle byla vytvořena mladou a kreativní designérskou, Ninou Bruun, jejíž myšlenkou bylo vytvoření grafického chaosu v kompatibilním cel­ku.

Cílem mladé designérky bylo ovlivnění nadcházející sezóny a přírody, kde se nechala inspirovat ptačími hnízdy. Výsledkem je vskutku zajímavé dílo, které slouží více než židle, jako odpočinkové křeslo.

Hnízdová židle disponuje velmi stabilním dnem, které představuje nosnou konstrukci, a to bez pomoci nohou. Hnízdového efektu, tedy podoby židle, bylo dosaženo pomocí březových pásů o různých tloušťkách materiálu. Prostředek židle je vyplněn čalouněným polštářem, v čokoládově hnědé barvě, která dokonale kontrastuje s barvou břízy. Měkký polštář napodobuje vnitřek hnízda, který by měl být měkký a dostatečně příjemný.

hlavním materiálem jsou březové pásyhlavním materiálem jsou březové pásy
příjemné a komfortní posezení – téměř jako v hnízděpříjemné a komfortní posezení – téměř jako v hnízdě
výjimečný vzhledvýjimečný vzhled

Zdroj: http://design-milk.com/…y-nina-bruun

Článek Hnízdová židle od Niny Bruun byl publikován 20. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...