Dokonalá vana pro vaši koupelnu

Tagy:  vana, koupelna, masážní vana, whirpool

Sponzorované odkazy:

Dokonalá vana pro vaši koupelnu

Vana je nedílnou součástí téměř každé koupelny. Nedostatek místa bývá řešen pořízením sprchového kouta, namísto vany. Milovníci teplých koupelí by se sprchovým koutem jistě velmi trpěli. Naštěstí je na trhu skutečně široká škála van různých tvarů a velikostí a proto není problém najít takovou, která padne do vaší koupelny jako ulitá.

Netradičně tvarovaná vana

Design van je velmi různorodý a je skvělé, že si můžeme vybrat přesně takovou vanu, která se nám do koupelny vejde. Vanu lze vtěsnat snad do každé koupelny a za účelem setření místa bývá asymetricky tvarovaná. Podobně však mohou být tvarované i velké vany, u kterých nejde o jejich skladnost, ale mnohem více o komfort jimi nabízený. Velmi oblíbené jsou rohové vany, které jsou nabízeny v celé řadě různých podob. Hloubka i šířka se může značně lišit.

Vana v prostoru

Vana umístěná v prostoru koupelny rozhodně není žádnou novinkou. Přesto působí velmi moderně a nápaditě. Pro vanu umístěnou do prostoru je potřeba větší koupelna. Vany umístěné v prostoru bývají designérskou bombou. Na jejich nevšedním propracování se návrháři skutečně předhánějí. Vany na nožičkách v retro stylu postávaly v koupelnách před dávnými lety a i dnes mají svou oblibu. Moderní vany nabývají pěkných oblých tvarů a jsou skutečným skvostem každé koupeny.

Volte zajímavě tvarovanou vanu, autor: CarriepieVolte zajímavě tvarovanou vanu, autor: Carriepie

Masážní vana

Masážní vana je snad tím nejluxusnějším, co v koupelně můžeme najít. Masážní či bublinkové vany zaberou zpravidla více místa než vany běžné, především tehdy, jsou-li dvoumístné či třímístné. Masážní vany jsou rohové, kulaté i klasické hranaté, je u nich i možnost zapuštění do podlahy. Mezi masážními vanami jsou velké cenové rozdíly, především vzhledem k jejich funkcím. Mohou nabízet mnoho odlišným masážních programů a odlišnosti jsou také v množství a rozmístění trysek. Vany mívají samočistící režimy a tak ani není náročné se o ně starat. Je jistě praktické a neuvěřitelně příjemné mít možnost dopřát si příjemné uvolnění kdykoli se nám zamane. Masážní vana přinese potěšení, uvolnění, mnoho radosti i romantických večerů ve dvou.

Zapuštěná vana

Dalším úžasným designérským prvkem je vana zapuštěná do podlahy. Ta působí velmi luxusně a stylově. Vana může být také zděná a vést k ní může několik schůdků. V takovém případě ani nemusí být zapuštěná do podlahy, pouze tak vypadá nebo je zapuštěná jen částečně. Zapuštěné vany mívají častěji symetrický tvar, obvykle jsou kulaté, oválné či ve tvaru obdélníku.

Článek Dokonalá vana pro vaši koupelnu byl publikován 24. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...