Starý nábytek nevyhazujte, ale restaurujte

Tagy:  jason fox, nábytek, s tarý nábytek, inovace nábytku, restaurování nábytku

Sponzorované odkazy:

Starý nábytek nevyhazujte, ale restaurujte

V českých podmínkách je zvykem, že pokud se nám náš starý nábytek již nelíbí nebo nám odsloužil, snažíme se ho co nejrychleji a nejjednodušeji zbavit. Pokud je to jen trošku možné, rozštípeme ho na kousky a připravíme na podpal. V lepším případě ho někomu věnujeme nebo umístíme do sklepa, garáže či kotelny, kde slouží k odkládání nářadí či jiného harampádí.

Dnes se vás budeme snažit přesvědčit o tom, že alespoň se špetkou fantazie, šikovnosti a tvůrčího vkusu nemusí starý nábytek končit v kotelně, ale naopak být umístěn na viditelném místě interiéru. Technika, která veškeré nedostatky spraví se nazývá restaurování a v mnohých případech nemusí být vykonávána rukama profesionálních umělců.

Pokud nedisponujete fantazií, ale myslíte si, že tvůrčí práce vám není cizí, nechejte se inspirovat tvorbou Jasona Foxe, majitele restaurátorské a designérské společnosti. Hlavní myšlenka Jasona klade důraz na udržitelnost starých věcí s cílem nového, moderního obalu. Díky Foxovi neputuje starý nábytek na skládky nebo do černých zákoutí domu, ale na čestné místo vně domu. V oboru designu a zdobení nábytku je mladému umělci nápomocná technika inspirovaná graffiti a japonským tetováním.

úžasná tvorbaúžasná tvorba
originální nábytek ve vašem interiéruoriginální nábytek ve vašem interiéru
za málo peněz hodně parádyza málo peněz hodně parády

Zdroj: http://design-milk.com/…-restoration

Článek Starý nábytek nevyhazujte, ale restaurujte byl publikován 2. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...