Přípravy na Velikonoce budou již brzy aktuální

Tagy:  jaro, Velikonoce, čištění, změna, zelená, květiny, záclony, velikonoční dekorace

Sponzorované odkazy:

Přípravy na Velikonoce budou již brzy aktuální

Jaro o sobě dává vědět a s ním se blíží také Velikonoce. Přípravy na tento svátek jsou v podstatě také oslavou přírody. Využijte jara a Velikonoc k velkému úklidu a vyzdobte si byt k radosti a potěšení.

Začněte úklidem

Ačkoliv není úklid zrovna populární činností, je nesmírně užitečný. Těžko říct jestli někoho činnosti spojené s úklidem vyloženě baví, vyhnout se jim však zkrátka nedá. Zkuste vzít tento rok úklid v trochu širším měřítku. Zaměřte se na věci které v domě či bytě leží a nemají využití. Zbytečností se můžete klidně zbavit, jednoduše vezměte velký pytel a naplňte ho. Budete-li postupovat bytem a vyhazovat co nepotřebujete, zjistíte, že jste svůj domov příjemně odlehčili. Vyhozených věcí vám líto nebude a za pár dní si na ně ani nevzpomenete. Zbude jen krásný čistý domov, nezahlcen množstvím zbytečných předmětů.

Mimo zbavování se věcí je přirozeně potřeba také uklidit a vyčistit byt. Kromě mytí podlah, oken a utírání prachu se zaměřte i na věci, na které se přes rok nedostane. Co třeba kompletní čištění koupelny, digestoře nebo důkladné otření polic v knihovně? Jistě to zabere nějaký čas a bude potřeba vynaložit dostatek energie, ale výsledek stojí za to. Není nad krásný čistý domov.

Změna je život

Spolu s jarem a Velikonocemi můžete ve svém bytě či domě přivítat nějakou velkou změnu. Nenastal náhodou čas uskutečnit stále odkládané vymalování pokoje, přivrtání poličky či opravení rozbitého kachlíku? Možná jste se stále ještě nedostali ke stěhování obývacího pokoje či k pořízení nové pohovky. Jaro vyzývá k uskutečnění všech plánů a nastolení pozitivních změn.

Pozvěte jaro do svého domova

Jaro je dobou změn. Těch můžeme v našem bytě docílit i drobnostmi. S jarem přichází oteplení a více sluníčka. Kromě generálního úklidu si můžeme naplánovat i daleko příjemnější činnosti. Potěšte se a kupte si něco jen tak pro radost. Může to být **nová květina* v barevném květináči, kterou umístíte na parapet nebo veselé barevné podložky pod skleničky. Jarní výzdoba může být v podobě žlutozelených průsvitných záclon a nových polštářků s potahem ve stejné barvě. Na zeď pověste nový obrázek či veselou fotografii. Je tolik drobností, které udělají radost, přinesou potěšení a zkrášlí byt.

Vybalte pestrobarevnou keramiku, autor: TriotexVybalte pestrobarevnou keramiku, autor: Triotex

Článek Přípravy na Velikonoce budou již brzy aktuální byl publikován 1. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...