Vyberte si vhodnou rozkládací sedačku

Tagy:  pohovka, postel, sedačka, obývací pokoj, matrace, letiště

Sponzorované odkazy:

Vyberte si vhodnou rozkládací sedačku

Rozkládací sedačka je vlastně dva v jednom a její funkci ocení především majitelé menších bytů. Taková sedačka je velmi praktická, obzvláště vybereme-li si takovou, která vyhovuje našim nárokům. Správně zvolená rozkládací sedačka nám bude dlouho a především dobře sloužit.

Kde může být sedačka k užitku

Rozkládací sedačka má tu výhodu, že z ní můžeme během minuty vytvořit místo k nocování pro nás, či pro nečekanou návštěvu. Různě velké sedačky mohou v rozložené podobě nabývat velikosti letiště, kde bez problému přenocují 2 až 3 lidé. Sedačka se hodí do bytů či malých domů, kam se nevešel pokoj pro hosty. Zrovna tak praktická může být v ložnici či dětském pokoji, pro možnost snadného přenocování kamarádů. Rozkládací pohovka se zkrátka hodí všude tam, kde ji bude využito jako klasické pohovky a přitom bude kdykoliv k dispozici, aby posloužila jako postel.

Vybere si sedačku na míru

Při výběru rozkládací pohovky je nedůležitější uvědomit si její primární funkci. Má sloužit k nocování jen jednou za čas pro návštěvy? Nebo na ní budeme nocovat téměř denně? To je zřejmě nejdůležitější otázka, jakou bychom si před výběrem a samotným nákupem měli položit. Ne vždy je totiž rozložená sedačka vhodnou alternativou postele. Nekvalitní matrace sedačky by nám mohla ničit záda a to především při jejím častějším používání. Bude-li tedy sedačka pro spánek sloužit častěji než jen jednou za čas, vyplatí se pořídit si sedačku s kvalitní matrací, která je ke spánku určena. V tokovém případě se jedná skutečně o dva v jednom, jelikož spánek na rozložené sedačce bude stejně příjemný a vhodný, jako spánek v obyčejné posteli.

Spíše postel než sedačka, autor: IkeaSpíše postel než sedačka, autor: Ikea

Zorientujte se v nabídkách

Máte-li jasnou představu, k čemu bude pohovka sloužit, stačí již pouze obejít obchody a vybrat takovou, která kritéria splňuje. Rozkládací sedačky seženeme již od několika málo tisíc, cena se však odvíjí především od kvality matrace. Velké sedací soupravy, které slouží jako dominanta obývacího pokoje, obvykle paradoxně neposkytují takový komfort, jako levnější menší rozkládací pohovky, které jsou ke spánku určeny. Rozkládací sedačky, které mají k přenocování často sloužit jsou většinou jednoduché, oblých tvarů či naopak jasných ostrých linií.

Elegantní rohové řešení, autor: IkeaElegantní rohové řešení, autor: Ikea

Článek Vyberte si vhodnou rozkládací sedačku byl publikován 20. března 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...