Zamilujte si lenošky

Tagy:  křeslo, pohovka, styl, relaxace, křeslo, podnožka, komfort

Sponzorované odkazy:

Zamilujte si lenošky

Lenošky měli na svých hradech a zámcích králové již v dávných dobách. Proč si tedy tak užitečný kus nábytku nepořídit do interiéru dnes? Lenošky pěkně vypadají a poskytují obrovský komfort. Jsou skvělým místem k odpočinku, kde lze relaxovat, přemýšlet, nebo naopak úplně vypnout. Propadněte kouzlu lenošek a pořiďte si tu svou!

Ještě se ptáte, k čemu lenošku?

Lenošky slouží k odpočinku a nabízí pohodlí a komfort. Oproti křeslům v nich zásadně zaujímáme polohu vleže, či v polo leže. Lenoška nám výborně poslouží po náročném dni, kdy do ní doslova vplujeme a hned tak ji neopustíme. Velmi příjemná je možnost natáhnout si nohy, jelikož většina lenošek poskytuje pro nohy oporu. Na lenošce rychle naberete síly, můžete se v ní věnovat také četbě, či jednoduše ležíte a posloucháte hudbu. Občas se jistě neubráníme krátkému osvěžujícímu spánku.

Pruhovaná, autor: IkeaPruhovaná, autor: Ikea

Kam s lenoškou

Lenošku je dobré umístit na klidné místo, kde nebudete rušeni. Jelikož slouží hlavně k odpočinku, relaxaci a nabírání sil, nehodí se do společenských místností, kde je po většinu času rušno. Lze ji umístit do pracovny, kde bude příjemným ostrůvkem na kterém zkrátka vypnete, či naopak může podporovat vaše tvůrčí úvahy. V ložnici či na terase zřejmě lenoška poslouží nejlépe. Klid a závan čerstvého vzduchu nám pomůže osvobodit se od stresu a starostí. Lenošku připomínající konstrukcí spíše sedačku můžeme umístit i do chodby či uvítací haly.

Jednoduchá bílá, autor: IkeaJednoduchá bílá, autor: Ikea

Jak si vybrat správně?

Lenošek se prodává mnoho různých typů a mohou se od sebe vskutku diametrálně lišit. Jedním typem lenošek jsou křesílka s podnožkou. Takové lenošky mohou být klidně v obývacím pokoji, protože slouží i jako klasické křeslo. Použity na nich jsou textilie, mnohdy různobarevné. Obvykle jsou tyto lenošky v klasickém stylu a pasují do interiérů zařizovaných v elegantním stylu 2. poloviny minulého století. Rovné lenošky podobné pohovce s vyvýšeným místem pro hlavu a na jedné straně s možností pro položení ruky se vyrábí jako velice moderní a geometricky přesné, či naopak oblé se zdobenými detaily ve starém anglickém stylu. Pravděpodobně nejmoderněji působí lenošky oblých tvarů připomínající velmi vzdáleně zubařské křeslo. Obvykle jsou jednoduché, nezdobené a použito na nich je jediné barvy. Často jsou kožené, což se promítne i v jejich ceně. Lenoška může být skutečným skvostem, co se designu týče a v interiéru je pak doslova ozdobou.

Článek Zamilujte si lenošky byl publikován 22. března 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...